Ekim Ayı Kadınlar İçin Neden Önemli?

Silivri Belediyesi, Meme Kanseri bilinçlendirme ayı olan Ekim ayında Silivri Rotary Kulübü ve Meme Sağlığı Derneği işbirliği ile kendi kendine meme muayenesi nasıl yapılır ve erken teşhisin önemi konulu seminer düzenledi.

Ekim Ayı Kadınlar İçin Neden Önemli?

Silivri Belediyesi, kadınların sağlıklı bir ömür geçirebilmesi için çalışmalar yapan ve her yıl Dünya Meme Kanseri Ayı olarak belirlenen ekim ayında çeşitli etkinliklerle bilinçlendirme çalışmaları düzenleyen Meme Sağlığı Derneği (Memeder) ile bilinçlendirme semineri gerçekleştirdi. Silivri Rotary Kulübü’nün de katkılarıyla Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Yücel Erdem Tiyatro Salonu’nda düzenlenen seminerde kadınlara kendi kendine meme muayenesi yapma yöntemleri ve erken teşhisin önemi konusunda bilgiler verildi.

BİLİCİ BİLİNÇLİ OLMAYA DAVET ETTİ

Seminere katılan Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici, ekim ayının meme kanserine dikkat çeken önemli bir ay olduğunu ifade ederek, bu konuda tüm kadınları bilinçli olmaya davet etti. Bilinçlendirme çalışmalarının bir simgesi olan pembe kurdeleyi ay boyunca yakasından çıkarmayacağını ifade eden Bilici, Silivri Belediyesi olarak sağlık bilincinin arttırılması konusunda göreve hazır olduklarını ifade ederek, kadınları sağlıklarına sahip çıkmaya çağırdı.

BÜYÜKGÖNENÇ IŞIKLAR’A TEŞEKKÜR ETTİ

Kadınların meme kanseri konusunda bilinçli olmalarının önemine dikkat çeken Silivri Rotary Kulübü Başkanı Ülkü Büyükgönenç, bilinçlendirme çalışmalarına katkı sağlayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a verdiği destekler için teşekkür etti.

MEME KANSERİNDE ERKEN TANININ ÖNEMİ

Meme Sağlığı Derneği (Memeder)’nden Doçent Doktor Sibel Özkan tarafından verilen seminerde, meme kanserlerinin kadınlarda en çok görülen ve en sık ölüme neden olan kanser türü olduğu ancak erken tanı ve etkin tedavi ile % 100’e yakın başarı elde edilebildiğinin altı çizildi. Erken tanının en önemli yollarından KKMM (Kendi Kendine Meme Muayenesi)’yi maket üzerinde gösteren Özkan, memedeki kitlelerin % 80’ninin kendi kendine meme muayenesiyle saptanabildiğini belirterek her kadının bunu her ay mutlaka yapması gerektiği, yılda bir kere de doktor muayenesinden geçilmesi gerektiğinin altını çizdi. Seminer soru yanıt bölümünün ardından sona erdi.