Engelli gençler asker oldu

Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175'inci kuruluş yıldönümü kutlamaları ve Engeliler Haftası kapsamında biraraya getirilen 204 engelli vatandaş, verilen bir günlük eğitimin ardından yemin edip temsili askerlik yaptı.

Engelli gençler asker oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175'inci kuruluş yıldönümü kutlamaları ve Engeliler Haftası kapsamında biraraya getirilen 204 engelli vatandaş, verilen bir günlük eğitimin ardından yemin edip temsili askerlik yaptı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, Alemdağ Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda bir günlük askerlik eğitimini tamamlayan 204 engelli vatandaşın, yemin edip terhis belgelerini almaları aileleri duygulandırdı. Alemdağ Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda düzenlenen törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Özkan ve engelli vatandaşların aileleri katıldı.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, sabah saatlerinde Jandarma Komando Tabur’una gelen 204 engelli vatandaşa, kayıt işlemlerinin yapılmasının ardından askeri elbiseleri giydirildi. Yaklaşık 2 saat süren temel askerlik eğitiminin verilmesinin ardından tören birlikleri ve engelli vatandaşlar tören alanındaki yerlerini aldılar. Büyükşehir Belediyesi Engelliler Mehteran Bölüğü de etkinlik kapsamında bir konser verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Artar konuşma yaptı. Artar yaptığı konuşmada “Silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızı da bu görevlerini sembolik olarak yerine getirmeleri maksadıyla bugünü tertipledik” dedi.
Engelli vatandaşlara seslenen Artar, “Sevgili Mehmetçikler, sizler bu üniforma ve birazdan edeceğiniz kutsal askerlik andı ile tam bir asker olacaksınız. Bugün sizlere, kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan, şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten mutluluk yaşıyoruz” diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından, 204 engelli vatandaş, Türk bayrağı ve silah üzerine el koyarak askerlik andı içti. And içme töreninin ardından, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Özkan, kışlaya ilk gelen 10 engelli askere Terhis Belgesi ve hediye verdi. Tören geçişinin ardından bir günlük askerlik yapan engelli vatandaşlar, aileleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Engelli çocukları asker elbiseleri ile hatıra fotoğrafı çektiren ailelerin heyecanları gözlerinden okunurken anneler evlatlarının bir günlükte olsa askerlik yaptıkları için gururlu olduklarını ve etkinliği düzenleyenlere teşekkür ettiklerini dile getirdiler.