Erel:Berat kandiliniz mübarek olsun

BBP ilce Başkanı Zafer Erel, bu gece kutlanacak Berat Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında, Suriye'de, Afganistan'da, Irak'ta ve Doğu Türkistan'da kansız ve kavgasız bir yaşam, bir dünya, huzur ve barış ile mutlu ve müreffeh bir insanlık dilediğini ifade etti.

Erel:Berat kandiliniz mübarek olsun
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BBP ilce Başkanı Zafer Erel,bu gecenin af, merhamet ve mağfiret gecesi olarak kabul edilen Berat Kandili olduğunu ifade ederek, Hz. Muhammed (sav)'in bu gecede Cenab-ı Allah'ın kendisinden bağışlanma dileyenleri affedeceğini, içtenlikle yapılan duaları kabul edeceğini müjdelediğini vurguladı.
Erel, ''Berat gecesi, bağışlanma ve af gecesidir'' dedi.

Erel mesajı nda, tüm İslam aleminde ve melekut aleminde mübarek üç ayların ikincisi olan Şaban ayının şe'ması ve incisi Berat Kandili'ne kavuşmanın sevinç, mutluluk ve heyecanının yaşandığını hatırlattı.
Bu gecenin tüm müminlere önemli nimet ve nasipler sunduğunu ve çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Erel, Kavram olarak borçlardan kurtulma, temize çıkıp arınma (tezkiye), ceza ve sorumluluktan kurtulma gibi anlamlar içeren Berat gecesinde yüce yaratıcının rahmet, lütuf ve mağfiretinin tecelli etmesi temennisinde bulundu.
Zafer Erel, şunları kaydetti:
''Büyük Ortadoğu Projesi ismi ile maruf bir 'Sözde Proje' adına Asya ve Ortadoğu ülkelerine; 'Demokrasi getirmek istiyoruz.' diyerek 'Ülkelerinde, insanları birbirine ayrılıklarla kırdıran, binbir hile ve desise ile Suriye, Irak, Afganistan ve Çeçenistan ile Doğu Türkistan'da kan, gözyaşı, nefret ve kin eken Demokrasi havarilerine karşı; Allah-u Teala'dan dileriz ve niyaz ederiz ki; Berat gecesi hayırlara ve inşirahlara vesile olsun. ''
 
''Biz onlara yeryüzünde fesat ve kargaşa çıkarmayın dediğimizde onlar; Biz yalnız islah edicileriz' derler.'' Cenab-ı Allah bu ayet-i kerimesinde işaret ettiği gibi 'kara emperyalizmin' şerrinden bizleri emin ve muhafaza eylesin.
Af ve bağışlanma gecesinde Sevgili Peygamberimiz buyurduğu gibi, (Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin. Gündüzünde de oruç tutun. Çünkü yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Tövbe eden yok mu? Onu affedeyim. Rızk isteyen yok mu? Ona rızk vereyim. Hastalığından şifa isteyen yok mu? Ona şifa ihsan edeyim, yok mu şunu isteyen, yok mu bunu isteyen') barış, ünsiyet ve kardeşlik zuhuruna nasip kılınalım.
 
Ben de bu ismi ve şanı yüce ve pek lütufkar olan gecede ellerimi ve gönlümü Ahad olan Yüce Yaradan'a açarak şöyle niyazda bulunacağım; Ya Rabbim, Türk ve İslam coğrafyasında akan kan son bulsun. Mazlum ve mustazafların feryadı, iniltisi dinsin. Bebekler, kadınlar, insanlar ölmesin. Başta kendi şüheda yurdum insanlarım ve tüm insanlık, sömürü, zulüm ve vahşetten kurtularak insanca bir hayat yaşasın. Yarabbi ellerimi açtım sana bütün kalbim ve bütün samimiyetimle sana tazarru ve niyazda bulunuyorum. Açlıktan ölümlerin olmadığı, kansız ve kavgasız bir dünya, huzur ve barış içinde bir hayat, mutlu ve müreffeh bir insanlık diliyorum. Ya Rabbim, senden sadece mazlumlar için değil hatta zalimlerin de Hidayete ermesi için de merhamet diliyorum.''
 
Bu günde, insanlardan; ruhlarını karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerinden atmalarını, nefsin kötü arzularını frenlemelerini ve gönül dünyasını bulandıran haset, kin ve düşmanlık gibi kötü duygulardan temizlenmelerini isteyen erel, ''Başta Suriye, Irak, Filistin, Lübnan, Çeçenistan, Karabağ ve Doğu Türkistan olmak üzere dünyanın birçok yerinde soydaşlarımıza ve Müslüman kardeşlerimize uygulanan zulmün son bulmasını Cenab-ı Allah'tan dileyerek, Türk Milleti'nin ve Müslüman kardeşlerimizin, Berat Kandili'ni kutluyorum'' dedi.