Esnaf'dan Protokol'e tapu önerisi

Silivri çarşı meydanında dükakanları bulunan 120 esnaf imza toplayarak, Silviya Otel'in yerine yapılacak olan yeni projede Tapu Kadastro Müdürlüğüne yer verilmesi taleplerini yazılı olarak, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş,CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a ilettiler.

Esnaf'dan Protokol'e tapu önerisi

120 tane esnafın imzasının bulunduğu önergede,çarşı merkezinin canlı tututlması ve çarşı esnafının ekonomik sıkıntı yaşamaması göz önünde bulundurularak Tapu Kadastro Müdürlüğüne yeni yapılacak binada yer verilmesi istenildi.

Başkan Işıklar esnafın talebine sıcak baktı

Silivri Beldiye Başkanı Özcan Işıklar'ın Silviya Otel'i yıkarak daha güzel bir projeyle çarşı merkezine canlılık katmayı planladığı düşüncesine esnaftan öneri geldi. Her fırsatta küçük esnafa destek olunması gerektiğini vurgulayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın Uğur Mumcu Meydanında yıllardır hizmet veren çarşı esnafının bu önergesine sıcak baktığı ve bu talebi değerlendireceği öğrenildi.

Karakaş ile Tuğlu'da esnafın önerisini destekliyor

120 esnaf topladıkları imzalarla birlikte AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş'ı CHP Silivri İlçe Başkanı Mümün Tuğlu'yu ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ı ziyaret ederek, Çarşı merkezinin canlı tutlması ve çarşı esnafının ekonomik sıkıntıya düşmemsi için Tapu Kadastro müdürlüğünün Siliviya Otel'in yerine yapılacak olan projede yer verilmesi taleplerini ilettiler. Karakaş, Tuğlu ve Işıklar ile görüşen çarşı esnafı görüşmelerin olumlu geçtiği, esnafın mağdur olaması için konun değerlendirileceği öğrenildi. AK Parti İlçe Başkanı Metin Karkaş ile CHP ilçe Başkanı Mümin Tuğlu esnafın bu talebine sıcak baktığı ve gerekli desteği verecekleri de alınan bilgiler arasında.

İşte esnafın talebi

Silivri Belediyesi tarafından, yapımı planlanan Silivri Priri Mehmet Paşa Mahallesi 39 ada 55 parselde yer alan binaya ilişkin projeyi basından ve meclis gündeminde öğrenmiş bulunuyoruz. dünyanın içinde bulunduğu küresel mali kriz ortamında esnafımızın ticaret imkanları günden güne zorlaşmaktadır. yıllara dayalı süreç içerisinde kentimizin büyüme potansiyeline paralel olarak pek çok kamu kurum ve kuruluşu bizlerin ticaretle işgal ettiği Silivri Merkez Çarşıda farklı noktalara konumlandırılmıştır. Esnafımızın doğabilecek ekonomik kayıplarını engellemk adına yukarıda bahsi geçen proje kapsamında Tapu ve Kadastro Müdürlüğümüze yer tahsisi konusunda gerekli çalışmaların yapılamasını bizler aşağıda isimleri geçen esnaflar olarak arz ederiz. Saygılarımızla.Silivri Çarşı Esnafı