Esnafın iş güvenliğine yeniden erteleme!

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasında 'az tehlikeli' sınıfta faaliyet gösteren 50 altı çalışanı olan işletmelerin sürekli iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi hizmeti alınmasının, 2017'den 2020'ye ertelenmesi Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Esnafın iş güvenliğine yeniden erteleme!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yürürlüğe giren erteleme kararına göre 50 kişi altı çalışanı olan market, emlak ofisi, kuyumcu, eczane, sigorta acentesi, zücaciye dükkânı, lokanta, okul ve az tehlikeli tüm büro hizmetleri için aylık iş güvenliği hizmeti alma zorunluluğu 1 Temmuz 2020’ye ertelendi.

 Aylık hizmet zorunluluğunun ertelenmesine karşın az tehlikeli işyerlerinin bir defaya mahsus yaptırması gereken bazı zorunlulukların devam ettiğini belirten Doğrular Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi Yöneticisi Salim Çavdar; iş kazası, meslek hastalığı, çalışan şikâyeti, sigorta işlemleri, yangın gibi durumlarda işverenden İSG kanunu yükümlülüklerinin sorgulanacağını da sözlerine ekledi. Çavdar ayrıca, tüm bu durumların dışında iş müfettişlerinin yapacağı anlık denetlemelerde

 1-Risk değerlendirme raporunun hazırlanması

 2-Acil durum planlarının hazırlanması

 3-Tüm çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitiminin alınması

gibi dokümanların da ibraz edilmesi gerektiğini, bu belgelerin ibraz edilmediği durumlarda iş verenlerin ciddi cezai müeyyide ile karşılaşacağını da hatırlattı.