Evinizin altından fay hattı geçiyor mu? Hemen sorgula

Manisa Kırkağaç'ta 5.1 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından vatandaşlar 'Evimin altından fay hattı geçiyor mu?' şeklindeki sorularına cevap arıyor. Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü fay hattı sorgulama sisteminden evinizin altından fay hattı geçip geçmediğini sorgulayabilirsiniz. İşte 2020 Fay hattı sorgulama ekranı

Evinizin altından fay hattı geçiyor mu? Hemen sorgula
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Evimin altından fay hattı geçiyor mu? Şeklindeki sorular vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Manisa'da meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından Manisa deprem haritası da sıkça araştırılıyor. Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) resmi internet adresinde fay hattı sorgulama ekranını erişime açtı.
http://yerbilimleri.mta.gov.tr/anasayfa.aspx adresi üzerinden tıklayarak harita üzerinden bulunduğunuz konuma ulabilirsiniz. Ekranın yan tarafından Faylar sekmesini ve Depremler sekmesinden ise Son 24, son 7 gün ve Son 30 gün şeklinde bulunan kutucuklara tıklayarak hangi zaman diliminde evinizin altından fay hattın geçtiğini görebileceksiniz.

E- devlete giriş yaptığımızda parselimizin zemin özelliklerini de görebiliyoruz. Dolayısıyla doğal afet anlamında çok net bilgilere sahip olabiliriz. Bunların yanı sıra en önemli şey binaların güvenliğidir. Binalarda mühendislik hizmeti alınmamışsa o bina güvenli bina değildir. Öncelikle zemin etüdü yaptırılması gerekiyor. Bu etütle fay hatlarına ne kadar mesafede olduğu bilinmelidir. Ev fay hattının üzerindeyse ona göre tedbirler alınabilir. Zemin etüdü mevcut binalara da yapılmaktadır. Sadece yeni yapılan binalar değil. Bundan sonra beton, demir ve proje uygunluğunu test ederek güvenli bir bina olup olmadığını net şekilde öğrenebilir. Eğer bina sağlam değilse güçlendirme yapılabilir.

HEMEN SORGULA