Eylemci işçiler 'Işıklar bizi kandırdı'

Silivri Belediyesi'nde uzun yıllar kadrolu olarak çalışan Barış Kiracıoğlu ve Çetin Arat, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın kendilerine verdiği 'işe geri alınma' sözünde durmadığı gerekçesiyle Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptılar.

Eylemci işçiler 'Işıklar bizi kandırdı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Silivri İlçe binası önünde pankart açarak basın açıklaması yapan eylemci işçilere eşleri de destek verdi. Silivri Demokrasi platformuyla yapılan görüşmeler sonrasında işe geri alınma söz alan işçiler  “…Silivri demokratik kamuoyunun bizim sorunumuzla meşgul edilmesini kesinlikle istemeyiz. Bu nedenle bu konunun gündemden çıkarılması gayretini, Silivri Belediye Başkanımızın yapıcı tutumu bizleri mutlu etmiştir. Bu demokratik tutumundan dolayı kendisine teşekkür ederiz” şeklinde bir açıklama yapmışlardı.

CHP İlçe binası önünde yapılan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı;

“Uzun yıllar kadrolu işçi olarak çalıştığımız Silivri Belediyesinden; 19.08.2015 tarihinde Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın keyfi uygulaması sonucu iş akdimiz fesih edilmiş ve aynı gün pasif bir eyleme başlamıştık.

Bu eylemimiz 55 gün sürmüş her anı ve her karesi kamuoyuna duyurulmuştur.

11.10.2015 tarihinde Silivri Demokrasi Platformunun araya girmesiyle aynı gece Silivri Eğitim-Sen temsilciliğine Belediye Başkanı davet edilmiş bizlerin işe alınması talep edilmiştir.

Belediye Başkanı platformda bulunan emek dostlarımıza mahkeme sürecinden önce bizi hemen işe başlatacağının sözünü vermiş,  fakat emek dostlarımızı bizleri, ailelerimizi, Silivri halkını,  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinden üyelerine kadar herkesi kandırmıştır.

Silivri Demokrasi Platformuna verdiği sözü tutmamıştır.

Eylemimizi bitirdiğimiz günden bugüne kadar 16 günde bizler Silivri Belediyesini dava ettiğimiz iş mahkemesinde işe iade davalarını kazanmış, gerekçeli kararın Silivri Belediyesine gelmesini beklerken Başkanın verdiği söze güvenerek bu sürecin başından sonuna kadar yanımızda olanlara ve kendisine teşekkür ederek, işe alınacağımız günü sevinç ve sabırsızlıkla beklemiştik. Bu 16 gün boyunca bir şey daha öğrendik.

CHP’ nin seçim bildirgesinde birinci sınıf  demokrasiye  geçilecek, ifade  özgürlüğündeki  bütün  engeller  kaldırılacak  diyen  bir  partinin  Belediye  Başkanı  bizimle  ilgili  3  ayrı  şikayetten  savcılığa  suç  duyurusunda  bulunmuş, çok  ilginçtir  bu  şikayetlerini  de  geri  alacağını  söylemiş  ve  bu  şikayetlerini  de  geri  almamıştır. Bir  takım  hayali  suçlamalarda  bulunmuş  ve  attığımız  sloganları  bile  suç  olarak  belirtmiş  2911  sayılı  yasaya  hitafen  kendince  deliller  hazırlayıp  sunmuştur.Bizler  ispatlayamayacağımız  hiç  bir  söylemde  bulunmadık.Yapamayacağımız  hiç  bir  sözü  söylemedik.Kendisini  Sosyal  Demokrat  diye  tanımlayan  Silivri  Belediye  Başkanı  2  işçinin  eylemine  tahammül  edememiş  ve  çeşitli  yaptırımlarda  bulunmuştur.26 ekim  2015  günü  pazartesi  saat  18:00  sularında  CHP  İlçe  Başkanlığına  giderek  ilçe   Başkanı  ile  görüşmek  istedik  kendisinin  geç  geleceğini  öğrendik. Bizde bekleyip kendisi  ile  görüşmeden  ilçe  başkanlığından  ayrılmayacağımızı  belirttik

Geçen zaman içerisinde ilçe başkanının gelmeyeceğini yarın gelip bizimle görüşeceğini dışarı çıkmazsak kapıyı kilitleyip bizi içerde bırakacaklarını söylediler

Bizde bunu basın ile paylaşacağımızı söyleyince emniyet güçlerine haber vererek polis zoruyla  çıkartacaklarını  belirttiler  ve  polisi  çağırdılar. CHP ilçe  binasına  gelen  platform  bileşenleri  ve  bazı  partililerin  ricasıyla  polis  müdahalesine  gerek  kalmadan  binayı  terk  ettik

Bu gün de verilen randevuya ilçe başkanından önce emniyet güçleri gelmiş ve emniyet güçleri nezaretinde bizlerle görüşmüştür.

Bundan sonraki eylem şeklini bugün yapacağımız ikinci bir basın açıklaması ile kamuoyuna bildireceğiz.

Tüm bu olumsuzluklara, oyalamalara, kandırmalara rağmen talebimiz olan iş ekmek mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.

Biz kazanacağız çünkü işçiyiz ve haklıyız.