Faciaya ramak kalmıştı ki…

Silivri Çarşı merkezinde bulunan Silviya Otelin yıkımda, olası bir facia kepçe operatörünün dikkati sayesinde son anda önlendi.

Faciaya ramak kalmıştı ki…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri merkezinde bulunan Silviya otelin yıkımı sırasında kepçe operatörünün son anda fark etmesi sonucu olası bir facianın eşiğinden dönüldü.

Yıkımı yapılan otelin hemen yanında faaliyet gösteren Süper Market ‘in ön kısmında bulunan kolonlarının patlaması çalışanları ve Market müşterilerini ölümle karşı karşıya getirdi.Durumun fark edilmesi üzerine Silivri Belediyesi İmar müdürlüğü görevlileri ve Belediye Meclis üyesi Mimar Rafet Keskin yıkımın yapıldığı alana gelerek incelemelerde bulundular.Süper Marketin “3194 sayılı İmar kanunun 39.Maddesine istinaden Marketin duvarların oluşan çatlaklar sebebiyle mevcut haliyle can ve mal güvenliğini tehlikeye attığından faaliyetine bu şekilde devam edilemeyeceği “yönünde tutanak tutarak mühürlediler.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Mimar Rafet Keskin “Burayı mühürledik,tehlike arz ettiğinden meclisten karar çıkarılarak buranın yıkımı sağlanacak.Yada güçlendirme çalışması yapılacak.Biz bu bina için karot örnekleri aldık,çürük raporu çıktı,bu rapora rağmen ,tebligat gönderilmesine rağmen ,sözleşmemin bitmesine 1,5 sene var diyerek  çıkmadı ve belediyeye dava açtı.Bizim uyarmamıza rağmen dava açıldı.Şu an için önlem alınması lazım”dedi. Market mühürlendikten sonra tanzim edilen tutanak marketin camına yapıştırıldı.