Fatih Koleji Bayramı İhtiyaç Sahipleriyle Geçirdi

Kurban Bayramı vesilesiyle Fatih Koleji öğretmen ve velileri Kimse Yok mu Derneği organizasyonunda ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırmak üzere yurtiçi ve yurtdışı kurban eti dağıtım programına katıldılar.

Fatih Koleji Bayramı İhtiyaç Sahipleriyle Geçirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Terörün pençesindeki Diyarbakır’da Kurban Bayramı

Programın ilk durağı; Yıllarca terörün pençesinde kıvranan doğu ve güneydoğu insanına ulaşmayı hedef bilen Fatih Koleji Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında Diyarbakır’ın Çermik ve Çüngüş ilçelerinde ihtiyaç sahibi insanlara ulaştılar. Ciddi mahrumiyetlerin kol gezdiği bölgede insanlara ulaştırılan etler sayesinde nice dostluk köprülerinin kurulduğu, bir nebze de olsa ihtiyaçların giderildiği bu durum hem öğretmen hem de velilerimizde nice mutluluklara vesile oldu.

Arnavutluk'ta Kurban Bayramı

Kurban organizasyonun olduğu bir diğer durak Arnavutluk’tu. Binlerce kişi Başkent Tiran'da Osmanlı mirası Ethem Bey Camisi’nde yer kalmayınca kaldırımlarda kıldı. Bayram namazında sonra modern kesim tesislerinde kurbanlarını kesen Fatih Koleji öğretmen ve velileri, Turgut Özal Koleji’nde Türk öğretmen ve aileleriyle bayramlaştı. Toplu bayramlaşma törenin ardından hazırlanan etleri ve hediyeleri Tiran’ın arka sokaklarındaki fakir ve yoksul insanlara dağıttılar. Kurban dağıtımında arta kalan sürede de ülkedeki Türk işadamlarının destekleriyle Arnavutluk’ta açılan Türk Okullarını ziyaret edildi.

Bulgaristan'da Kurban Bayramı

Kurban bayramında bir başka durak da Bulgaristan’dı. Velileri ve öğretmenleri tarafından Balkanların en eski camisini ziyaret edildi. İsmi ile müsemma Eski Cami’deki 850 yıllık Kuranı Kerimi de görme fırsatı oldu. Oradaki Türk işadamlarının açtığı kurumlar ziyaret edildi. Kimse Yok mu? Bulgaristan şubesiyle diğer adı Diyalog Bulgaria’ ile beraber Kırcaali’deki bir Türk köyünde kurban eti dağıtımı yapıldı.