Fatih Koleji'ne uluslararası ödül

Silivri Fatih Koleji öğrencileri 'Honorable Mention' sertifikası almaya hak kazandı.

Fatih Koleji'ne uluslararası ödül
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Amerika Teksas Üniversitesi Matematik Bölümü ile Wisconsin Üniversitesi Matematik ve Bilgisayar Bölümlerinin organize ettiği “Purple Comet! Math Meet (Mor Kuyruklu Yıldız Matematik Buluşması)” (purplecomet.org) isimli organizasyon 43 ülkeden 2759 takımla uluslararası düzeyde gerçekleştirildi.

10 binden fazla öğrencinin katıldığı yarışmada Özel Silivri Fatih İlköğretim Okulu 8.sınıf takımı kendi kategorilerinde 9. olup en iyi 20 takım sıralamasına girerek “Honorable Mention” sertifikası almaya hak kazandı.

Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden okulların katıldığı bu yarışmada, en iyi takımlar listesine giren Özel Silivri Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri Musab Emir BAŞ ve Burak TAŞDEMİR bu alanda büyük bir başarı elde ettiler.

Okul Müdürü Celil Göçer, bu neticenin tesadüf olmadığını, sistemli bir çalışmanın ürünü olduğunu vurguladı. Göçer, “ Bu başarı Fatih Koleji’nin “Türkiye için dünya ile yarışıyor” sözünü devam ettirdiğini bir kez daha göstermiştir, başarının kazanılmasında emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim” dedi.