Fatih Mahallesi Planı İBB'den geçti

Geçtiğimiz yıl İBB tarafından kabul edilen, Anıtlar Kurulu tarafından kontrol edilerek ufak revizyona uğrayan Silivri Fatih Mahallesi ve içindeki nekrapol alanı da kapsayan 1/5000'lik imar planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oybirliğiyle kabul edildi. AK Parti Silivri İlçe Başkanı ve İBB Meclis Üyesi Metin Karakaş, 'Planlama hem Fatih Mahallesi'nin tarihi değerlerini koruyacak hem de önünü açacak' dedi.

Fatih Mahallesi Planı İBB'den geçti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi (İMP)  tarafından hazırlanan Silivri Fatih Mahallesi ve içindeki nekrapol alanı da kapsayan 1/5000’lik imar planı, İBB Meclisi tarafından kabul edildi. Yasa gereği Anıtlar Kurulu’nun onayına sunulan imar planı, incelemede ufak revizyona uğrayıp İBB’ye iade edildi. Anıtlar Kurulu’nun kriterlerine uygun olarak yeniden hazırlanan 1/5000’lik imar planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 11 Nisan 2012 Çarşamba günkü toplantısında oybirliğiyle kabul edildi.

 

TARİHİ BİR OLAY!

Nekrapol alan ve SİT alanı nedeniyle Fatih Mahallesi’nde yıllardır süre gelen yapılaşma yasağının ortadan kalkacağını belirten AK Parti Silivri İlçe Başkanı, İBB Meclis Üyesi Metin Karakaş, söz konusu kararı “Tarihi bir olay” şeklinde yorumladı. Fatih Mahallesi’nin tarihi dokusu, kültürel ve sosyal yapısı ile değerlendirildiğini ve planlamada bunlara özen gösterildiğini belirten Karakaş, “Yıllardır süregelen bir sorun da çözüme kavuştu. Planlama hem Fatih Mahallesi’nin tarihi değerlerini koruyacak hem de önünü açacak.” dedi.

AK Parti Silivri İlçe Başkanı, İBB Meclis Üyesi Metin Karakaş, bundan sonraki süreçte Silivri Belediyesi’nin 1/1000’lik uygulama imar planlarını hazırlama sorumluluğu taşıdığını hatırlattı.