Fuaye Ve Sergi Salonu Çalışmaları Hız Kazandı

Başkan Işıklar, yıkılan PTT binasının arkasında devam eden Fuaye ve Sergi Salonu'nun inşaat çalışmalarını denetledi.

Fuaye Ve Sergi Salonu Çalışmaları Hız Kazandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın Zabıta Müdürlüğü ve eski PTT binasının arkasında bulunan alan üzerinde tarihi dokuya uygun olarak başlattığı Fuaye ve Sergi Salonu çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Projesi Silivri Belediyesi tarafından hazırlanan, İstanbul I Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından da onaylanan Fuaye ve Sergi Salonu’nda tamamlanan beden duvarı örme çalışmalarının ardından ince inşaat çalışmaları hız kazandı.

 

IŞIKLAR; “SİLİVRİ ÇOK AMAÇLI SALONUNA KAVUŞUYOR”

Silivri Belediyesi Fuaye ve Sergi Salonu çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Işıklar, demonte edilebilen sahne ve koltuklarla salonun çok amaçlı olarak kullanılabileceğini söyledi. Çalışmaların hızlandırılması yönünde talimat veren Işıklar; “Tarihi dokuya uygun olarak inşa edilen salonumuzda nikâh törenleri, toplantılar, sergiler, çabuk takılıp sökülebilen sahne ve koltuklarla tiyatro oyunları da sahnelenebilecek. Akustik özelliği olan salon aydınlatma çalışması ile modern bir görünüme kavuşacak. Mart ayında açılışını yapmayı planladığımız Silivri Belediyesi Sergi ve Fuaye Salonu ile ilçemizde büyük bir eksikliği tamamlamış olacağız” şeklinde konuştu.

 

SALON AÇIK HAVA KOKTEYLLERİNE DE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Bodrum kat, zemin kat, asma kat şeklinde toplamda 708,79 m2 alandan oluşan Sergi ve Fuaye Salonu’nda 275 kişinin oturabileceği şekilde oturma düzeni yapılacak. Ön ve arka taraf olmak üzere iki ayrı bahçesi bulunan Sergi Salonu, kokteyllere de ev sahipliği yapacak.

 

TİYATRO SALONU KAMULAŞTIRMASI BÜTÇEYE ALINDI

Silivri Belediyesi Fuaye ve Sergi Salonu çalışmalarının hemen yanındaki tarihi yapının bulunduğu alanda da Tiyatro Salonu Projesi’nin hayata geçirileceğini belirten Başkan Işıklar, kamulaştırmanın bu yıl içinde yapılacağını söyledi. 2013 yılı bütçesinde kamulaştırma için pay ayırdıklarını ifade eden Işıklar, Anıtlar Kurulu’nun Tiyatro Salonu Projesini onayladığını belirtti.