Garson Adayları Sertifika Sahibi Oldu

Silivri Belediyesi Kariyer İstihdam Ofisi ile Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın İŞKUR’a kayıtlı işsizlere yönelik olarak başlattığı Servis Elemanlığı (Garsonluk) Kursu’nu bitiren 25 garson adayı, başarıyla tamamladıkları sınavların ardından sertifika almaya hak kazandı.

Garson Adayları Sertifika Sahibi Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediyesi Kariyer İstihdam Ofisi ile Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın İŞKUR’a kayıtlı işsizlere yönelik olarak başlattığı Servis Elemanlığı (Garsonluk) Kursu, gerçekleşen kurs bitirme sınavıyla sona erdi. Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası İşletmeler Üstü Eğitim Merkezi’nde, eğitmen Önder Çolak gözetiminde gerçekleştirilen kurs günlük 6 saat, hafta içi 5 gün olmak üzere toplam 180 saat sürdü. 25 garson adayı, eğitimler sonrasında yazılı ve uygulamalı olarak sınava tabi tutuldular. Sınavları başarıyla sonlandıran kursiyerler, kurs bitirme sertifikası almaya hak kazandı. Garson adayları eğitim sonunda; servisin incelikleri konusunda bilgi ve beceriye sahip oldular, gerek kişisel gerekse çevre hijyeni açısından bilgilendiler, temiz ve çağdaş ortam bilincini yaratmayı öğrendiler, müşteri psikolojisini benimsediler, gelişen teknolojiye uyum sağlayarak garsonluk mesleğiyle ilgili teknolojik aletleri kullanmayı öğrendiler.

 

İŞ ARAMA BECERİLERİ KONUSUNDA EĞİTİM VERİLDİ

Başarı ile sonuçlanan sınav sonrasında garson adaylarına İŞKUR Büyükçekmece Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından “İş Arama Becerilerini Geliştirme” konusunda eğitim semineri düzenlendi. İş bulma konusunda da ayrıntılı bilgi edinen kursiyerler, sertifikalarını aldıktan sonra çevredeki otel, restoran, lokanta, kafeterya gibi turistik işletmelerde eğitimli olarak çalışmaya başlayacaklar.