Gelin Stresle Birlikte Başaçıkalım!

Silivri Belediyesi Toplum Destek Merkezi'nde her cuma günü düzenlenen Stresle Başetme Yöntemleri konulu atölye çalışması, yoğun katılımla gerçekleşiyor.

Gelin Stresle Birlikte Başaçıkalım!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçemizde yeterince karşılanamayan ya da ulaşılamayan hizmet alanlarına yönelik sorunların çözümüne katkı sağlamak amacıyla kurulan Silivri Belediyesi Toplum Destek Merkezi, psikolojik danışmanlık hizmetleri, sosyal ve hukuki sorunlarda danışmanlık, eğitim hizmetleri olarak ücretsiz hizmet vermeyi sürdürüyor. Turgut Reis İlköğretim Okulu karşısında ki Silivri Belediyesi hizmet binasında çalışmalarını sürdüren Toplum Destek Merkezi, aile içi iletişim sorunlarından, çocukların okul sorunlarına, sosyal yaşamdaki sorunlardan, ebeveynlerin yaşama dair sorunlarının çözümünde onlara bir el uzatıyor. Merkez, ilçede hizmet veren kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliği çalışmaları gerçekleştiriyor.

 

ÜCRETSİZ ATÖLYE ÇALIŞMALARINA SİZ DE KATILIN       

Silivri Belediyesi Toplum Destek Merkezi tarafından her Cuma günü düzenlenen Stresle Başetme Yöntemleri konulu atölye çalışması, Silivrililer tarafından yoğun ilgi görüyor. Psikolog Esra Erdoğan tarafından gerçekleştirilen seminer programı; stres nedir? Stresin vücudumuzda ki etkileri nelerdir? Stres ile nasıl baş edebileceğimiz konusunda çalışmalar (empati ve drama ile) ve son olarak da gevşeme egzersizi ile sona eriyor. Atölye çalışmalarına katılmak, merkezden ücretsiz olarak yararlanmak için 444 20 47 – 1580 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

SİLİVRİ BELEDİYESİ TOPLUM DESTEK MERKEZİ’NDE HANGİ HİZMETLERDEN YARARLANABİLİRİM?

 

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

• Aile içi iletişim sorunları

• Çocukluk çağı sorunları, korkuları, tikleri

• Okul uyum sorunları, okul korkusu, sınav kaygısı

• Ergenlik çağı sorunları

• Öfke kontrolü

• Stres bozuklukları gibi hayatı zorlaştıran, aile yaşamını etkileyen konu başlıklarında başta olmak üzere daha iyi ve mutlu hissetmek için, stresle baş etmek için destekleyici çalışmalar yapılan Silivri Belediyesi Toplum Destek Merkezi’nden tüm Silivrililer ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Bilimsel geçerliliği olan uluslararası değerlendirme ölçekleri kullanılan merkezde; bireysel görüşmeler, grup terapileri, drama terapi, eğitim danışmanlığı hizmetleri sunuluyor.

 

HUKUKİ VE SOSYAL SORUNLAR

Hak ve sorumluluklar konusunda danışmanlık ve bilgilendirme amacıyla oluşturulan birimde; bireysel başvurulara yönlendirme ve kolaylaştırıcılık hizmeti veriliyor.

• Sosyal hak, sorumluluklar ve her türlü yasal değişiklik süreçlerinde

• Tüketici hakları konusundaki sorunlarda

• Medeni hukuk konusundaki sorunlarda 

• Çalışma hayatı sorunlarında (iş hukuku) konuları başta olmak üzere ihtiyaç duyulan konularda, danışmanlık ve yönlendirme hizmeti randevu ile başvuranlara ücretsiz olarak sunuluyor.

 

EĞİTİM DESTEK MERKEZİ

• Hedef grup eğitimleri

• Seminerler

• Öğrencilere yönelik eğitim çalışmaları

• Eğitici doküman hazırlığı gibi alanlarda hukuk danışmanı, psikologlar ve ilgili meslek elemanları tarafından programlar oluşturuluyor. Kişisel gelişim eğitimleri, sosyal ve hukuki haklarımız, sağlıklı yaşama, sağlıklı beslenme, toplumsal empati ve birlikte yaşama kültürünün geliştirilmesine yönelik sosyal eğitim çalışmaları da yine ücretsiz olarak verilmektedir.

 

EBEVEYN OKULU

Anne-baba tutumları, aile içi iletişim konusunda Silivri Belediyesi Mahalle Evleri’nde başlatılan ve Toplum Destek Merkezi’nde devam ettirilen Ebeveyn Okulu eğitimleri de ücretsiz olarak veriliyor. İnteraktif ve yetişkin eğitimi ilkelerine uygun planlanmış ve 4 hafta süren eğitimler aşağıdaki başlıklardan oluşmaktadır:

• Çocuk Gelişimi ve Çocukla İletişim

• Aile İçi İletişim

• Sosyal İletişim ve Sosyal Empati

 

SINAV KAYGISI ÇALIŞMASI

Sınav kaygısı, yoğun sınav maratonu ile büyüyen ve olgunlaşan çocuklarımızda ruh sağlığı açısından bazen bir tehdit haline gelmektedir. Öncelikle Sınav kaygısının uygun yöntemler ile çözülebilecek bir sorun olduğunu çocuklarımızın ve ebeveynlerinin farkında olmasını sağlamak ve bu konuda destek isteyen okullarımızdaki rehber öğretmenlerimizle ortak çalışmalar yapmak amacı ile merkezimizde “Sınav Kaygısı” çalışmaları da yürütülmektedir.