Gülen Yunuslar Aile Eğitim Seminerleri Başlıyor

Kasım 2009 yılında Silivri’ de özel gereksinimli bireyler için kurulan ilk spor kulübü olma özelliği gösteren

Gülen Yunuslar Aile Eğitim Seminerleri Başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Kasım 2009 yılında Silivri’ de özel gereksinimli bireyler için kurulan ilk spor kulübü olma özelliği gösteren, herhangi bir kamu kaynağı kullanmadan sadece gönüllülük esasına dayalı olarak çalışan,8 yaşın üzerindeki zihin engelli gençlere ve erişkinlere çeşitli spor dallarında düzenli eğitim ve yarışma olanakları sağlayan kulübümüz; ‘Benimle Oynar mısın’ ve

 ‘ Sesimize Kulak Verin’ projeleriyle toplumsal farkındalığı arttırmış, ‘Gülen Yunuslar Hayatla Gülümsüyor’ projesi ile özel çocuklarımızın sağlık problemlerine yardımda bulunmuş, ‘Ben de Çalışabilirim’  projesi ile özel bireylerin mesleki rehabilitasyonlarını hedeflemiştir.Şimdi de özel eğitimin olmazsa olmazı aile eğitimi seminerleriyle yeni bir hizmete başlıyoruz.Gerçi yönetim kurulumuzda bulunan Zihinsel Engelliler Öğretmenlerimiz ve gönüllü Psikolojik Danışman Rehber öğretmenlerimizle ailelerimizle belli periyotlarla toplanıyor ve onlara  özel çocuklarımızın eğitimi ile ilgili bilgiler veriyorduk.Bu seminerlerin daha geniş kitleler tarafından dinlenilmesi ve aile eğitimi konusunda uluslar arası birikime sahip hocalarımızı da Silivri’ye davet edip onlardan faydalanmak istiyoruz.

 

İlk konuğumuz Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayten DÜZKANTAR UYSAL. 22 Ocak Cumartesi günü saat: 10.00’ da Ertuğrulgazi İlköğretim Okulu Konferans Salonunda özel çocuklarımızın en önemli problemlerinden biri olan cinsellikle  ilgili ailelerimizi bilgilendirecektir. ‘ Engellilerde Cinsiyet eğitimi ve Cinsel eğitim’ konulu seminer verecektir.Ailelerimiz seminer sonunda katılım sertifikalarını  alacaklardır.

 Özel      çocuğa sahip olan annelerin sormaya hep utandıkları ve nasıl bir yaklaşım sergilemeleri gerektiklerini bilemedikleri bu konu üzerinde  alanında uzman birçok uluslar arası seminerde konuşmacı olarak katılmış  bir öğretim üyesi tarafından aile eğitimi verilecek olması Silivri için önemli bir kazanım olduğuna inanıyoruz.Tüm ailelerimizi bu önemli seminere davet ediyoruz.