Güraslan: Sanayici takıma sahip çıkmıyor

Silivrispor Kulübü Başkanı Taylan Güraslan, kulüp binasında basın toplantısı düzenledi.

Güraslan: Sanayici takıma sahip çıkmıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivrispor Kulübü Başkanı Taylan Güraslan basın toplantısı düzenledi. Kulübün gelir kaynaklarının yeterli olmadığını belirten Güraslan başta sanayiciler olmak üzere iş insanları ve esnafı kulübe destek olmaya davet etti.

Güraslan, basın toplantısında şunları söyledi:

“Ben 22 yıldır çarşıda esnaflık yapıyorum. Keza yönetim kurulumuzda bulunan arkadaşlarımız uzun yıllardır esnaflıkla uğraşıyor. Silivri kasaba havasında bir yer. Hal böyle olunca kulağımıza sürekli olarak söylentiler ve rahatsızlık verici konular geliyor. Ben de bu konular hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum.

BİZ BU YOLA ‘HER ŞEYİ BELEDİYE KARŞILASIN’ DÜŞÜNCESİYLE ÇIKMADIK

Biliyorsunuz sezon başında belediyemizin düzenlemiş olduğu bir yemek vardı. Bu yemekte bir planlama yapıldı. Ama her şeyden önce şunu söylemek istiyorum; biz bu yola ‘bütün giderlerimizi belediye karşılasın, bütün parayı belediye versin, biz de koltuğumuzda rahat rahat oturup kulübü yönetelim’ diye çıkmadık. Zaten belediyemizden böyle bir söz de almadık.

BELEDİYEDEN 150 BİN TL NAKDİT DESTEK  ALDIK

Ama sezon başı güzel bir planlamaya gidildi. Bin kişiden bin TL’den 1 milyonluk bir yemek yapalım dedik. Bunun 200 tanesini yönetim olarak biz üstlendik, 800 tanesini de belediyemiz üstlendi. Bu 200 bilet sattık. Sattıktan sonra belediyemize gittik, 100 tane daha bilet aldık ve bunun 50 tanesini daha sattık. Buradan yaklaşık yemek geliri olarak 203 bin 770 TL’lk bir gelir elde ettik. Burada alamadıklarımız oldu, borcunu sildiklerimiz oldu, ödeyemeyenler de oldu. Ama netice itibariyle yemek bileti olarak 203 bin TL’lik gelir elde ettik. Fakat belediyeden almamız gereken 700 bin liradan sadece 150 bin TL alabildik. Yan şu ana kadar belediyeden nakit yardım olarak 150 bin TL aldık. Bu bir suçlama anlamında değil; satılamadı bilet ve bize gelen para şu anda 150 bin TL belediyeden.

EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMADI

Sürekli olarak çarşıda, ‘Ne aldınız?’, ‘Ne para geldi yemekten?’, ‘Ya 1 milyon TL para aldınız da kulüp niçin kampa gidemedi?’ tarzında sorular geliyor. Bu sorular nedeniyle açıklama ihtiyacı doğdu. Biz bu parayla kulübün geçmişe dönük borçlarını öderiz, en azından kendi koyduğumuz parayla da transferler gerçekleştiririz diye plan yaptık. Bahsettiğim gibi kulübün kasasına spor toto ve TFF’den 517 bin TL geldi ve Nisan sonuna kadar da oradan para alamayacağız icradaki dosyalardan dolayı. Futbolcular da bize hitaben kampa gidilmesinin şart olmadığını, tesislerde de konaklayabileceklerini söyledi. Biz de ekonomik durumumuzu hesap ederek kapma gitmedik.

Silivrispor Kulübü Başkanı Taylan Güraslan, Silivrispor’un Silivri’nin kulübü olduğuna dikkat çekerek yalnız bırakılmaması gerektiğini söyledi.Güraslan, sözlerine şöyle devam etti:

Güraslan, şöyle konuştu: "Sporun siyaseti, o partisi, bu partisi yoktur. Sporun oralısı buralısı olmaz. Ülkenin durumunu görüyorsunuz, herkes Silivrispor çatısı altında toplamamız lazım. Ben Silivrispor’a fayda sağlayacak herkesle görüşeceğim. Hangi partiden olduğu, ne yaptığı, ne ettiği beni ilgilendirmez. Kim ki Silivrispor’a destek verecekse herkesin kapısını çalmaya devam edeceğim.

“BU KULÜBÜN SAHİBİ SİLİVRİ HALKIDIR”

Neden kimse sahip çıkmıyor? Bakın bu kulübün sahibi benim yönetimim ve bu kulübe sponsor olan birkaç değerli insan değil. Bu kulübün sahibi Silivri halkı. Onun için esnafıyla, sanayicisiyle, halkıyla herkes kulübe sahip çıkmalı.

“SANAYİCİ SİLİVRİSPOR’A KAYITSIZ”

Bakın Tekirdağ’da 2 ay önce bir yemek yapıldı. Tekirdağspor o yemekten 600 bin TL’ye yakın gelir elde etti. Ve Tekirdağ BAL’da oynuyor. Tekirdağ’ın nüfusu şu kadar, bizimki bu diyebilirsiniz ama baktığımız zaman Türkiye sanayisinin ihracat olarak %4’ünü Silivri karşılıyor şu anda. Silivri’de müthiş bir sanayimiz var ama herkes Silivrispor’a karşı üç maymunu oynuyor şu anda. Ben karışmayım, ben görmeyeyim, ben dokunmayayımı oynuyor.

“ESNAF TAKIMA SAHİP ÇIKMALI”

Bakın bu hafta ben esnaflarımızdan isim vereceğim Dürüm Time aradı, “Başkanım ben primlere küçük de olsa bir destek vermek istiyorum” dedi. Niye bunu herkes yapmıyor? Bu bizim takımımız değil mi? Biz gideceğiz, başka bir yönetim gelecek devam edecek ama halk, sanayi esnaf sahip çıkmadıktan sonra buraya kim gelirse gelsin onun iş her zaman zor olur.

SİLİVRİ’NİN ÇOCUKLARINA DESTEK VERİLMİYOR”

Bizim şu anda aldığım son rakamlara göre alt yapımızda ve spor okullarında voleybol, basketbol, satranç hepsini birleştirdiğimizde tam 700 çocuk bizim bünyemizde spor yapıyor. Geçen gün Silivri Belediye Meclisi’nde kötü alışkanlıklar hakkında bir konuşma yapıldı. Spor olmazsa bu çocukları kötü alışkanlıklardan nasıl koruyacaksınız? Silivrispor’a verilmeyen destek Silivri’nin çocuklarına verilmiyordur; bizim şahsımıza değil. Bunu herkes çok iyi bilecek.