Gurur ve şükran aynı anda yaşandı

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle düzenlenen programlar, Kaymakamlık önünden başlayan yürüyüş ve Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile devam etti. Programlarda Çanakkale Deniz Zaferi'nin gururu yaşanırken, bu gururu yaşatan şehitlere de şükran duygusu beslendi.

Gurur ve şükran aynı anda yaşandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle dün İBB Abdülezel Paşa Ortaokulu Konferans Salonu’nda Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı program sahnelenmişti.

Bugün sabah saatlerinde şehitlik ziyareti ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile de ikinci günün programları başladı. Şehitlik ziyareti sonrasında ilçe protokolü ve vatandaşlar Kaymakamlık binası önünde toplandı.

Atatürk Anıtı’na kortej yürüyüşü

Silivri Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, siyasi parti temsilcileri, Muharip Gaziler Derneği üyeleri, oda ve dernek başkanları, askeri komuta kademesi, şehit yakınları ve vatandaşlar, Silivri Belediyesi bandosu eşliğinde Kaymakamlık binası önünden Atatürk Anıtı’na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumları gerçekleştirildi. Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve şehit yakınları adına Muharip Gaziler Derneği çelenkleri Ata’nın huzuruna sunuldu. Çelenk sunumunun ardından başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Jandarma Üsteğmen Serkan Kargaşlar yaptı.

Solmaz Tiyatrosu’ndan Çanakkale sürprizi

Kardaşlar’ın konuşmasının ardından kortej yürüşüne Çanakkale oyunu ekibiyle katılan Solmaz Tiyatrosu eğitmeni Ali Solmaz ve oyuncuları, Çanakkale oyunundan bir bölümü Atatürk Meydanı’nda sahneledi. Yüzbaşı Hilmi’nin çarpışmaya gitmeden önce askerlerine yaptığı konuşmasını sahneleyen Solmaz Tiyatrosu ekibi, katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Çelenk programı Şeker Nine’nin okuduğu Atatürk şiiri ile sona erdi.

Silivri Kaymakamı Ali Partal, program bitiminde programın hazırlanmasında emeği geçenleri tek tek tebrik etti.

Eyüp Can BALABAN