Güven 'Hevesleri Kursaklarında Kalacak'

Eğitim Bir Sen Silivri Temsilcisi Yusuf Güven, terör olaylarına ilişkin kınama mesajı yayımladı.Güven ,mesajında 'Türkiye'de huzur, sükûn ve kardeşlik ikliminin hâkim olmasından rahatsız olan odaklarca gerçekleştirilen ve masum ve savunmasız insanlarımızın ölümüyle sonuçlanan terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz 'dedi.

Güven  'Hevesleri Kursaklarında Kalacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitim Bir Sen Silivri Temsilcisi Yusuf Güven, terör olaylarına ilişkin kınama mesajı yayımladı.Güven mesajında şu ifadeleri kullandı;

İnsanlığa yönelik bu saldırılarda hayatını kaybedenlere ve şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Tedavileri devam eden yaralı kardeşlerimize de acil şifalar temenni ediyoruz.

Kelimelerin yaşananları anlatmakta yetersiz kaldığı, sözün bittiği yerdeyiz. Teröründe istediği sessiz ve tepkisiz kalıp, korkuyla sinmemiz. Ama Terörü besleyenler ve işbirlikçileri şunu bilmeliler ki dış güçler tarafından yıllardır terör ile terbiye edilmeye çalışılan milletimiz, kirli hesaplara asla teslim olmayacak, kardeşliğimizi baltalamaya yönelik hareketleri boşa çıkarmaya devam edecektir.

Halk nezdinde itibarını kaybedenler kan dökerek itibar kazanma peşindedirler. Elbiselerini kasap önlüğüne çevirenlerin vermek istedikleri gözdağı, hiçbir işe yaramayacak ve teröristler kanlı emellerine ulaşamayacaklardır.

İnsanımızın birlikte yaşama ve birlikte geleceğe yürüme idealine sıkılan kurşunlar asla muktedir olamayacaktır. Huzurumuza yöneltilen tehdit, kardeşler arasında oluşturulmak istenen husumet ve kan davası, duygularımızı esir alamayacak; oluşturulmak istenen ön yargılar ise kardeşlik
hukukumuzda yer bulamayacaktır. Halkımız teröre karşı, kardeşlik hukukunun korunmasındaki ısrarını sürdürecektir.

Etnik kökene dayalı terör örgütü PKK ile din makyajlı terör örgütü IŞİD’in manivela olarak kullanılması suretiyle, Türkiye’yi içine alan bölgede terör ve çatışma odaklı bir iklim değişikliği planlayanların hevesleri kursağında kalacaktır.

Millet olarak, acımız, yasımız ve teröre karşı tavrımız ortaktır. Acılarımızı yarıştırmayacağız, acılarımızı paylaşacağız, yasımızı birlikte tutacağız. Türkiye, milleti ve devletiyle acıları ortaklaştırma, kardeşlik ve birlik potasında birlikte yaşama tavrını ortaya koyacaktır. Çanakkale ruhunu bir kez daha tescilleyerek, gerçekleştirilen terör saldırıları ve ölen insanlarımız üzerinden toplumsal gerginlik, ötekileştirme, çatışma ve kutuplaştırma söylemlerinin milletimizce boşa çıkarılacağına yürekten inanıyoruz.

Bu ülkenin kardeşlik iklimine katkı sağlayan sağduyulu sivil toplum örgütü olarak, teröre, terör örgütlerine ve terör olaylarına karşı ortak tavır sergilemeye devam edeceğiz. Türkiye’nin, milletimizin ve Müslüman coğrafyanın kandan, emperyalizmden, sömürüden, zulüm ve terörden arındırılması için, dün olduğu gibi, bugün de, yarın da sorumluluk almaya hazırız. 

Eğitim-Bir-Sen olarak terörü bir kez daha lanetliyor, acıların son bulmasını istiyoruz. Şehit olan evlatlarımıza Cenabı Mevladan rahmet, aileleriyle birlikte milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil
şifalar diliyoruz.