Haberal'in annesi hayatını kaybetti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal'in annesi Medine Haberal bu sabah vefat etti.

Haberal'in annesi hayatını kaybetti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

94 yaşındaki Medine Haberal, uzun süredir Ankara Başkent Üniversite Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Medine Haberal'ın cenazesi ile ilgili işlemler başlatıldı. Haberin duyulmasının ardından Haberal'ın yakınları Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne geldi. Medine Haberal'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Zonguldak'a götürüldü.

HABERAL, BABASININ CENAZESİNE KATILMAK İÇİN İZİN ALAMAMIŞTI

Ergenekon soruşturması kapsamında çıkarıldığı mahkeme tarafından 2009 yılında tutuklanan Prof.Dr. Mehmet Haberal, 23 Ocak 2010 tarihinde 81 yaşında hayatını kaybeden babası Yaşar Ali Haberal'ın cenazesine katılmak için izin alamamıştı. Oğlu Erkan Haberal, babası Mehmet Haberal'ın cenazeye katılabilmesi için avukatlar aracılığıyla izin başvurusunda bulundu. 29 Nisan 2010 günü Türk Anneler Derneği tarafından 'Yılın Annesi' seçilen Medine Haberal, "Bu ödülü almaktan mutluyum. Ama oğlumun bir yıldır yüzünü göremedim. Hem mutluyum hem de hüzünlüyüm" demişti.
Prof.Dr. Mehmet Haberal'ın babası Yaşar Ali Haberal, Zonguldak'taki Asri Mezarlığa defnedilmişti.