Hayvan katliamlarına 'dur' dediler

Silivri'de bir süredir katledildiği iddia edilen hayvanlar için, STK'lar bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu. Bugün saat 14.00'te Atatürk Meydanı'nda buluşan STK temsilcileri, sloganlar atarak hayvan katliamlarına 'dur' dedi.

Hayvan katliamlarına 'dur' dediler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği (HAYKURDER) Başkanı Erman Paçalı, yaptığı açıklamada; “Burada olmamızın sebebi, Silivri’de Kiptaş 2 konutlarının bulunduğu bölgede son 15 günde yaşanan sistematik hayvan cinayetleri. Bu katliamlara dur demek için, yaşam hakkını doğa hakkını korumak için buradayız bugün. Bu açıklamada bize destek veren sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Önce bir kedinin gece yarısı, kameraların görmediği bir noktada bıçakla iç organlarının çıkartılarak cami avlusuna bırakılmasıyla başlayan süreç, sonrasında bir kedinin tekmelenerek diyaframının yırtılarak ölmesi başka bir vakayı beraberinde getirdi. Hemen sonrasında üç kedimiz zehirlenerek öldürüldü. Yine aynı bölgede bunlardan bir süre önce bir köpeğimizin cinsel istismara maruz kaldığını biliyoruz. Özellikle Kiptaş 2 bölgesinde hayvanlara yönelik ihlaller çok yoğun bir şekilde yaşanıyor. Bu bölgede kedi ve köpeklerin olmasından rahatsız olduğunu bildiğimiz, bir süredir bunu yüksek sesle dile getiren vatandaşlar vardı. Bunları tahliye edip, uzaklaştıramadıkları için öldürme ve katletme yoluna gitmeye başladılar. Biz artık bu katliamlara dur denilmesini istiyoruz ve yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi.

“70’E YAKIN KEDİMİZİ KAYBETTİK”

Silivri Hayvan Hakları Derneği (SİHAYDER) Başkanı Şükran Sunç Çakır ise, “Bu olaylarla cebelleşip duruyoruz. Bir hayvana yapılanda aynı, bin hayvana yapılanda aynı. Şiddetin ufağı, azı çoğu hepsi bir. 70’e yakın kedimizi kaybettik. Bundan önce küçük bir köpeğimize tecavüz edildi, onu kaybettik. Tecavüz girişiminde bulundu bir yaşlı adam, önüne geçildi, yakalandı ama hiçbir şey kanıtlayamadık. Şiddet toplumun en küçük halkası olan hayvanlarımızdan başlıyor. Öncelikle onlara şiddet başlıyor. Devletimiz halen bu konuda bir düzenleme getirmedi maalesef. Tüm canlılar bir arada yaşamak zorundayız” şeklinde konuştu.

Hayvanseverler, bir süre slogan attıktan sonra sessiz bir şekilde dağıldı.