Hayvanları Koruma Vakfı'nda sürpriz gelişme!

1992 yılında kurulmuş olan Türkiye'nin ilk ve tek Hayvan Koruma Vakfı bünyesine sürpriz iki isim kattı. Türkiye'de 27 yılı geride bırakan Hayvanları Koruma Vakfı İzmir'de genel kurulunu gerçekleştirdi.

Hayvanları Koruma Vakfı'nda sürpriz gelişme!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vakıf Senedi gereği 20 kişilik bir ekiple yönetilen vakıfta, 2 üyeden boşalan koltuğa 2 yeni üye davet edildi. İstanbul Hayvan Hakları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mirat Gürol ve HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı vakfın yeni üyeleri oldu. Vakıf senedi gereği vakfa yeni bir üyenin kabulü ancak üyelerden birinin vefatı yada istifası ile mümkün olabiliyor. 

Paçalı "Onur duyduğum bir davet"
Silivri'de 2018 Haziran ayında Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği'ni (HAYKURDER) kurucu başkan olarak faaliyete geçiren Paçalı, 9 ayda ülke genelinde dernek olarak yaptıkları faaliyetlerle kısa sürede alanında öncü Sivil Toplum Kuruluşlarından olmayı başarmıştı. 20 üyeyle temsil edilen Hayvanları Koruma Vakfı'nda yıllar sonra boşalan 2 üyenin yerine Prof. Mirat Gürol gibi bir isimle birlikte davet edilmiş olmaktan onur duyduğunu ifade eden Paçalı "Bu vakıf Türkiye için son derece kıymetli. Kurucuları, kuruluşundan bu güne dek bünyesine katılan üyeleri bu ülkede hayvan hakları alanında tartışmasız çok üst düzey ve kıymetli işler yapan isimler. Onların tecrübelerinden de faydalanabilecek olmak bizim için büyük bir şans olacak. Bu anlamda bize duydukları güvenden şahsen büyük mutluluk duyuyorum. Bu ekibin bir ferdi olmak gurur verici. Vakfın yeni döneminde vakfın başkan yardımcılığı görevine getirildim. 5 kişilik ana kademede vakıf başkanlığı görevini SEHAYDER (Seferihisar Hayvanları Koruma Derneği) Başkanı Fevziye Özkan, Genel Sekreterliğini EGEFED (Ege Hayvan Hakları Federasyonu) Başkanı Funda Bayrı Ersoy yapacak. Sadece üyeliğe değil vakfın başkan yardımcısı olarak göreve de davet edildim. Silivri merkezli kurduğumuz derneğimizin başkanlığımda yaptıklarıyla kendini ispat ettiğinin en açık göstergesi bu. Böyle bir ekiple Türkiye genelinde hayvan haklarının geliştirilmesi ve korunması için çalışmaktan keyif alacağım" dedi.