Haziran ayı meclisi görüşüldü

Silivri Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nın I. Birleşiminin I. Oturumu’nda görüşülen gündem maddelerinden 8’i karara bağlanırken, diğer gündem maddeleri de ilgili komisyonlara havale edildi.

Haziran ayı meclisi görüşüldü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, 06 Mayıs 2011 Pazartesi Günü saat 14.30’da gerçekleştirildi. Toplam 11 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda; 8 madde karara bağlanırken, 3 madde ise ilgili komisyonlara havale edildi. 

KARARA BAĞLANAN GÜNDEM MADDELERİ

-Gündemin 2. Maddesinde görüşülen İller Bankasından alınan kredinin 2.288.947.49 TL’lik kısmının iptal edilmesi oy birliğiyle karara bağlandı.

- Belediyemizce yapılan Hemzemin Kavşak ve Geometrik Düzenleme İşinde kullanılmak üzere İller Bankasından 507.586,44.-TL’lik kredi alınmasının görüşüldüğü 3. Gündem maddesi, muhalefet grubunun red oylarına karşılık oy çokluğuyla meclisten geçti.

- 4. Gündem maddesinde görüşülen Belediyemizce Çayevi, Bedesten ve 2 Adet Kafeterya yapım işinde kullanılmak üzere toplam 1.111.560,00.-TL’lık kredi alınması, muhalefet grubunun red oylarına karşılık oy çokluğuyla meclisten geçti.

- Gündemin 5. Maddesinde görüşülen Belediyemizce Gümüşyaka Merkez Mahallesi Sahil İstinat Duvarları ve Taş Duvar Yapım İşi için 312.695,28.-TL’lık kredi alınması da yine muhalefet grubunun red oylarına karşılık oy çokluğuyla meclisten geçti.

- Mülkiyeti belediyemize ait Silivri Büyükçavuşlu Mahallesi, 123 ada, (eski 2761) batısında kalan, 4391,06 M2’lik alanın İSKİ’ye devrinin görüşüldüğü 6. Gündem maddesi oy birliğiyle karara bağlandı.

- 7. Gündem maddesi olan Temel eğitim alanı olarak planlanan Selimpaşa Mahallesi, 1030 ada, 1 parseldeki belediyemize ait 227,49 m2’lik hissemizin İstanbul Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğüne tahsisinin görüşülmesi oy birliğiyle karara bağlandı.

- Gündemin 9. Maddesinde görüşülen Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesine bağlı olarak Çevre Koruma ve Kontrol Biriminin kurulması oy birliğiyle karara bağlandı.

- Belediyeler ve AB’li taraflar arasında diyaloğun güçlendirilmesi için kurulacak Derneğe Kurucu Üye olunması ve Belediye Başkanının yetkilendirilmesinin görüşüldüğü 11. Gündem maddesi oy birliğiyle karara bağlandı.  

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLEN GÜNDEM MADDELERİ

-Gündemin 1. Maddesi olan Silivri Büyükçavuşlu Mahallesi, 212 ada, 4 ve 5 nolu parseller ile 213 ada 1 ve 2 nolu parsellere ait 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı tadilatının görüşülmesi, İmar Komisyonu’na,

- 8. Gündem maddesi olan Temizlik İşleri Müdürlüğü Yönetmeliğinin revize edilmesinin görüşülmesi, Hukuk Komisyonu’na,

-2011 yılı feribot ve kedi müşahede tarife ücretinin yeniden tespitinin görüşülmesi ile ilgili 10. Gündem maddesi Plan Bütçe Komisyonu’na, havale edildi. Silivri Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nın II. Birleşiminin I. Oturumu, 10 Haziran 2011 Cuma Günü saat 14.30’da Silivri Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek