İBB Başkanı İmamoğlu Atatürk'ün vasiyetini yerine getirecek !

İBB Başkanı İmamoğlu, Yılmaz Özdil'in "Atatürk'ün ismini taşıyan bir proje tasarlıyor musunuz?" sorusuna:"Fatih Sultan Mehmet Han'ın heykelini şehrimize yakışır bir noktada ve şekilde hayata geçireceğiz"yanıtını verdi.

İBB Başkanı İmamoğlu Atatürk'ün vasiyetini yerine getirecek !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İBB Başkanı İmamoğlu, Yılmaz Özdil'in "Atatürk'ün ismini taşıyan bir proje tasarlıyor musunuz?" sorusunu cevapladı.

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, canlı yayında Atatürk'ün vasiyetini yerine getireceğini belirterek "Fatih Sultan Mehmet Han'ın heykelini şehrimize yakışır bir noktada ve şekilde hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Şehrimize yakışır bir noktada hayata geçireceğiz"

Afet İnan'ın, Atatürk'ün hatıralarına ait bir kitabından söz eden İmamoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün Fatih Sultan Mehmet'in bir heykelinin yapılabileceğini söylediğini, yer tarifi olarak da Ayasofya Camisi yanındaki meydan, Kız Kulesi Rumeli Hisarı ya da Fatih'in gemilerini kızakla geçirdiği denizi gösterdiğinin kitapta yer aldığını belirtti.

İmamoğlu, kendi sosyal medya hesabından da söz konusu projeyi şu ifadelerle duyurdu: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bir vasiyetini yerine getirmek bizim için onurdur. Atamızın örnek bir tarihi lider olarak gördüğü Fatih Sultan Mehmet Han'ın heykelini şehrimize yakışır bir noktada ve şekilde hayata geçireceğiz.