İBB, Mayıs'tan itibaren Silivri'den süt alımına başlıyor

İSYÖN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Günaydın, İBB tarafından dağıtılacak olan sütlerin Mayıs ayından itibaren Silivri'den alımına başlanacağını söyledi.

İBB, Mayıs'tan itibaren Silivri'den süt alımına başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Yönetim Yenileme A.Ş. (İSYÖN) Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Günaydın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi projeleri kapsamında dağıtılacak olan sütlerin Mayıs ayından itibaren Silivri ve Çatalca’dan alımına başlanacağını söyledi.
Aynı zamanda CHP Parti Meclisi Üyesi de olan Günaydın, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:
Çok güzel iki haberi paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum.
Birincisi, 16 Ekim'den bu yana devam ettiğimiz 100 bin çocuğa süt dağıtmaya yönelik Halk Süt Proje'mizin sütlerini, Mayıs ayından itibaren Çatalca ve Silivri köylerinden alacağız. Bu bağlamda İstanbul Damızlık Süt Birliği ile yürüttüğümüz çalışmalar bugün tamamlandı ve sözleşme taslağı hazırlandı. Böylelikle İstanbul'un üreticisinin İstanbul'un çocuğuna süt sağlama zinciri kurulmuş oldu.
İkincisi ise Üretim Seferberliği alanında. Pendik, Şile, Beykoz, Arnavutköy, Silivri, Çatalca başta olmak üzere, İstanbul'un kırsal/tarımsal nitelik taşıyan ilçelerinin mahallelerinde, damla sulama tesisini ücretsiz kurarak, fide-gübre-tarım ilacını ücretsiz vererek, iyi tarım uygulamaları çerçevesinde ziraat mühendisi arkadaşlarımızın katkı ve denetiminde patlıcan, biber, salatalık, domates ve karpuz üretimi için çiftçimizi teşvik ediyoruz. Gıda ve Muhtarlık Daire Başkanlığı ile Ağaç İşleri AŞ'nin özverili çalışmalarıyla, süreci son aşamasına getirdik. Böylelikle covid 19 krizinin tarım ve gıda alanına da olumsuz etki yapmasını önlemiş, üretici ve tüketiciyi desteklemiş olacağız.
Kır ve kent arasındaki dayanışma kurulacak,Herşey Çok Güzel Olacak..