İBB'den Silivri'ye ayni yardım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ulaşım, yol bakım onarım, alt-üst yapıda kullanılmak üzere Silivri Belediyesi'ne 3.738.221,22 TL tahsis edileceği bildirildi.

İBB'den Silivri'ye ayni yardım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bugünkü oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonu'nun ilçe belediyelerine yardım yapılmasıyla ilgili raporu görüşüldü. İlçe Belediye Başkanlıklarınca, ulaşım yollarının yapım, bakım ve onarımı, alt-üst yapısının rehabilite edilmesi, park ve yeşil alanların düzenlenmesi, park ve prestij yollardaki aksesuarlar için kullanılmak üzere İlçe Belediyelerine hibe edilmesi teklifine karşılık, Plan ve Bütçe Komisyonu “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini aksatmayacak şekilde, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ile Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’nca ekli listede belirtilen miktarları aşmamak üzere İlçe Belediyelerine en az %80’i asfalt uygulama bedeli, tuz ve nakliye bedeli olmak şartıyla, yapım, bakım, onarım ve yeşil alan düzenleme çalışmalarında kullanacakları malzemeler için, mali ve ayni yardım yapılması ve İlçe Belediyeleri ile ortak proje çalışmaları yürütülmesi hususu, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 27. maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75. maddesi hükümlerine istinaden Komisyonlarımızca uygun görülmüştür” görüşü ile öneriyi kabul etti.

Geçen seneye göre daha az yardım

İBB Meclisi’nde alınan karara göre toplamda 150.000.000 TL olarak ilçelere dağıtılacak destekten Silivri Belediyesi’ne 3.738.221,22 TL tahsis edileceği bildirildi. 2016 yılı içerisinde ise bu bedel 5.014.350,01TL olarak belirlenmişti. Son kabul edilen karara göre Silivri Belediyesi’ne geçen seneye göre 1.276.128,79 TL daha az yardım yapılmış olacak.