İçişleri Bakanı Muammer Güler istifa etti

17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında oğlu tutuklanan İçişleri Bakanı Muammer Güler, görevinden ayrıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler istifa etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler, istifa etti. “Yolsuzluk ve rüşvet” iddialarıyla ilgili operasyon kapsamında oğulları tutuklu olarak yargılanan Muammer Güler ve Zafer Çağlayan bakanlık görevlerini bıraktı.

Bakan Güler, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:
“17 Aralık tarihinde İstanbul’da gerçekleşen operasyon, hükümetimize, partimize ve ülkemize karşı düzenlenen kirli bir tezgahtır. Oğlumun da dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin daha açık şekilde ortaya çıkmasına imkan sağlamak için bakanlık görevimden affımı sayın başbakanımıza aynı gün şifahen arz etmiştim. Söz konusu istifa talebimi 25 Aralık 2013 günü yazılı olarak başbakanlık makamına sunmuş bulunuyorum."

Yazılı bir açıklama yapan Çağlayan, "17 Aralık tarihi itibarıyla gerçekleştirilen operasyonun, hükümetimize, partimize ve ülkemize karşı kirli bir tezgah olduğu çok açık bir şekilde ortadadır. Yakın çalışma arkadaşlarımın ve evladımın da dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için Ekonomi Bakanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım” dedi. Güler ise, operasyon günü görevden affını istediğini, bugün de yazılı olarak istifasını Başbakana sunduğunu ifade etti.