İlçe Protokolü İftar Yemeğinde Buluştu

Silivri ilçe protokol üyeleri, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın Kalepark Sosyal Tesisleri'nde verdiği iftar yemeğinde bir araya gelerek, oruç açtılar.

İlçe Protokolü İftar Yemeğinde Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçede görev yapan protokol üyeleri ve daire amirlerine iftar yemeği verdi. Silivri Belediyesi Kalepark Sosyal Tesisleri’nde verilen iftar yemeği yoğun bir katılımla gerçekleşti. Ezanın okunmasıyla birlikte İlçe Müftüsü Mustafa Onat tarafından iftar duasının okunmasıyla oruçlar açıldı.

                                                                                                                  

IŞIKLAR; “KUTSAL RAMAZAN AYINA İLÇEMİZ SAHİP ÇIKIYOR”

Belediye Başkanı Özcan Işıklar, oruçların açılmasından sonra yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Ramazan ayı Kuran’ın indiriliş ayıdır. Bir kadir gecesinde ‘oku’ emri ile bütün her şey yeniden okundu. Karanlığı aydınlatmak için, doğruyu yanlışlıktan, iyiyi kötüden hakkı batıldan ayırmak için, doğruluk ve dürüstlük yolunu apaçık ortaya koymak için, akıl ve vicdanın önünü açmak için, iyilik ve adalet arayan vicdanları uyandırmak için, katı geleneklerle dondurulmuş insanlık bilincini açmak için, insanlıkta sevgi ve merhameti yaymak için tüm bunlar için işte Kuran bu sayılı günlerde indirilmeye başladı. Bu günler işte bu olayın yıl dönümüdür. Ramazan ayı oruç, ibadet, sabır ve Kuran’ı Kerim’in inmesini hatırlatan bir aydır. Bunların ötesinde Ramazan ayı bir ailenin eşiyle dostuyla bir araya geldiği, sevgiyi, saygıyı, güveni, dostluğu, sevinci ve günde iki öğünü paylaşıp çoğalttığı bir aydır. İbadeti içe yönelik nefse hâkimiyet olarak görme, yardıma muhtaç olanlarla dayanışma içine girme, tokun açın halinden anlaması, ruhun ve bedenin arınıp temizlenmesini sağlama hem İslam dininin hem de Ramazan ayının erdemleri arasındadır. Üç semavi dine ev sahipliği yapmış ilçemizde, hemşerilerimiz yüce dinimizin en kutsal ayı olan Ramazan ayını da ona yakışan şekliyle karşılamakta ve onun mütevazi sofralarını evlerine kurmaktadırlar.

 

BİR AY DEĞİL İHTİYAÇ SAHİPLERİMİZİN HER AY YANINDAYIZ
Tokun açın halinden anlamasının en önemli göstergesi olan Kutsal Ramazan ayına; ilçemiz bu anlamda da sahip çıkıyor. Kurduğumuz Gıda Bankasında sadece Ramazanda da değil, yılın her ayında 4000’e yakın haneye gıda yardımını sağ elin verdiğini sol el görmeden yapıyor Silivri’miz. Tok açın halinden 1 ay değil 12 ay anlıyor bu şehirde. Bu vesileyle Gıda Bankasında ihtiyaç sahiplerimize sahip çıkan, işadamlarımıza,  esnafımıza, vatandaşlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Ramazan ayının ülkemize, dünyaya bereket barış ve huzur getirmesi dileğiyle, Ramazan Ayınız kutlu olsun.”

Işıklar’ın konuşmasının ardından Silivri Belediyesi’nin Ramazan Ayı’nın yaşanması ve yaşatılması adına sürdürdüğü çalışmaların anlatıldığı bir sunum yapıldı. Sunumdan sonra Başkan Işıklar, Silivrili hayırsever işadamları Nurullah Baldöktü, Adnan Göksu ve Nihat Onater’e Silivri’ye ve belediyeye yaptıkları katkılar için teşekkür şilti takdim etti.