İlk 10'da Türkiye'den üç asma köprü yer alacak

Dünyanın en uzun 10 köprüsü arasında hali hazırda Türkiye'den iki köprü var, Çanakkale 1915 Köprüsü tamamlandığında bu rakam 3'e çıkacak.Medya takip kuruluşu Ajans Press, dünyanın en uzun köprülerini araştırdı. Ajans Press'in...

İlk 10'da Türkiye'den üç asma köprü yer alacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünyanın en uzun 10 köprüsü arasında hali hazırda Türkiye’den iki köprü var, Çanakkale 1915 Köprüsü tamamlandığında bu rakam 3’e çıkacak.

Medya takip kuruluşu Ajans Press, dünyanın en uzun köprülerini araştırdı. Ajans Press’in araştırmasına göre dünyanın en uzun köprüleri arasında hali hazırda Türkiye’den iki köprü bulunuyor. Çanakkale 1915 Köprüsü tamamlandığında bu rakam 3’e çıkacak. Listede var olan köprülerde ise Osman Gazi Köprüsü dünyanın en uzun ayak açıklığına sahip dördüncü köprüsü konumunda yer alırken Yavuz Sultan Selim Köprüsü listenin dokuzuncu sırasında yer aldı.

Çanakkale Zaferi’nin 102’inci yılında temelleri atılan ‘Çanakkale 1915 Köprüsü’, Cumhuriyetin 100’üncü yılı olan 2023’te hizmete girecek olan köprü açıldığında Japonya’nın Akashi-Kaikyo köprüsünü tahtından indirerek dünyanın en uzun aralıklı köprüsü ünvanına sahip olacak.

Çanakkale 1915 Köprüsü ile ilgili 307 tane haber yapıldı

Ajans Press köprülerin medya karnesini de çıkardı. İncelemeye göre Çanakkale 1915 Köprüsü’ne medyanın ilgisiz kalmadığı görüldü. Temelinin atıldığı günden bu yana hakkında medyaya 307 haberin yansıdığı tespit edilirken; ilk on içerisinde yer alan Yavuz Sultan Selim Köprüsü hakkında 919, Osman Gazi Köprüsü hakkında 641 haber yansıması olduğu tespit edildi. Köprülerin hatırı sayılır düzeyde habere konu olması medyanın mega projelere ilgisiz kalmadığının bir göstergesi sayıldı.