İlk hac kafilesi İstanbul'dan uğurlandı

Kutsal topraklarda hac görevini yerine getirmek için giden ilk hac kafilesi İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan uğurlandı.

İlk hac kafilesi İstanbul'dan uğurlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlk kafilede yer alan 158 kişinin yola çıkması nedeniyle düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı.

Kutsal topraklara hac görevini yapmak için giden hacı adaylarının ilk kafilesi İstanbul’dan uğurlandı. Kafilenin yola çıkması nedeniyle Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda bir tören düzenlendi. Törene İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın yanı sıra kafilede bulunan hacı adayları ve yakınları katıldı. Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlarken, duaların edildiği sırada bazı hacı adaylarının gözyaşlarını tutamadığı ve duygusal anların yaşandığı görüldü.

Burada bir konuşma yapan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, "Bugün biz burada hac ve umre niyetiyle yolculuklarını zahiren Kabe’ye ama kalpleri ve gönülleri ile Kabe’nin sahibine yöneltmiş bulunan kardeşlerimizi, Allah’ın misafirleri olmak üzere uğurlamak için toplandık. Hiç şüphesiz hac yolculuğu önemli bir yolculuk. İnsan hayatında çok anlamlı ve önemli bir yere oturuyor. 2 milyon 200 bin müracaatın içerisinden seçilerek kura ile 80 bin kişinin arasına girip o kutsal topraklara, kutsal yolculuğa çıkabilmiş olmak Rabbimizin bir mazhariyeti ve lütfu. Allah Teala sağlık ve afiyetle tamamlamayı nasip etsin inşallah” dedi.

Daha sonra konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit, "Bugün hak tealaya ve onun emirlere uymanın bayramını yaşıyoruz. Bugün aramızdan maddi olarak hak yapmaya ehil, donatılmış, ödüllendirilmiş güzel insanlarla yola çıkmanın bayramını yaşıyoruz. Bugün gönlüde Allah’ın verdiği nimet gibi zengin olan, gönlüde açık olan, onun emirlerine riayeti esas kabul eden siz değerli kardeşlerimizin yolculuğunun bayramını yaşıyoruz. Sizler yüce Türk milletinin değer verdiği, hak tealanın emirlerine uymayı öncelikli kılmış kıymetli insanlarsınız. Sizler milletimizin arasından seçilmiş maddi ve manevi olarak donanımlı insanlarsınız. Sizler gönlünüzün genişliği gibi duası da makbul insanlarsınız. Sizler gittiğiniz yerde bizim milletimizi, Türk milletini temsil edeceksiniz. Biliyorsunuz ki gittiğiniz hac ibadeti esasında hem huşu ile hem huzurla hak tealaya ibadetlerinizi yapacaksınız, hem de tavır davranışlarınızla milletimizin arkanızda olduğunu hiç unutmayacaksınız. Ama bizim de millet olarak sizden beklentilerimiz var. O da aslında sizin yapmak istediğinizdir. O beklenti milletimize, Türkiyemize dualarınızdır" şeklinde konuştu.

Törenin ardından İstanbul Müftüsü Yılmaz’ın yaptığı duaların ardından hacı adayları uğurlandı.