İntibak yasasında son rakam belli oldu

Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında intibak yasası imzaya açıldı. Arınç 1 milyon 913 bin kişinin istifade edeceği düzenlemeyi açıkladı.

İntibak yasasında son rakam belli oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Bakanlar Kurulu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yaptığı toplantı sona erdi.

Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantı yaklaşık 6 saat sürdü.

Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklamalarda bulundu.

-Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu'nun, kamuoyunda ''İntibak Yasası'' olarak bilinen, 2000 yılı öncesinde emekli maaşı bağlananları ilgilendiren düzenlemeyle ilgili refah payının yüzde 75 olarak belirlediğini, bundan 1 milyon 913 bin kişinin istifade edeceğini bildirdi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu'nun, 2000 yılı öncesinde emekli maaşı bağlananları ilgilendiren ''İntibak Yasası''nda refah payının yüzde 75 olarak uygulanması kararı aldığını bildirdi.

Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, kamuoyunda ''İntibak Yasası'' olarak bilinen, 2000 yılı öncesinde emekli maaşı bağlananları ilgilendiren düzenlemenin TBMM'ye sevk edilmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.

''Yapılan müzakereler sonunda en çok kişinin istifade edebileceği ve en yüksek oranda artış yapılması kabul edilmiştir. Bu artış yüzde 75 olarak Bakanlar Kurulumuzda kabul edilmiştir'' diyen Arınç, refah payının yüzde 75 olarak uygulanması kararı alınan düzenlemeden 1 milyon 913 bin kişinin istifade edeceğini belirtti.