Işıklar 3 yılı değerlendirdi

Başkan Işıklar,Yelken Restaurant'ta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Işıklar 3 yılı değerlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzenlemiş olduğu basın toplantısına Başkan Işıklar'ın eşi Esma Işıklar,Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici,CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve CHP'li Belediye Meclis üyeleri katıldı.
Belediye Başkanı olarak 3.yılını dolduran Işıklar,bu güne kadar yapmış olduğu faaliyetleri kısa kısa basın mensuplarına anlattı.

Silivri Belediyesi Halkla İlişkiler Müdiresi Meral Türkmen’in doğum gününü kutlayarak sözlerine başlayan Işıklar “Bundan sonra bir karar aldık.15 günde bir böyle sık sık bir araya gelmeyi planlıyoruz.Bunu da beldelerde yapalım istiyoruz.Beldelerde de mahallelerimizde de toplantıları yapmak hem bölgesel sorunları tanıtmak hem de orada yaşayan hemşehrilerimizinde görüşlerini almak daha yararlı olacağı düşüncesindeyim.Bundan sonra belirli aralıklarla mahallelerimizde yapacağız toplantılarımızı.İlkini bgün merkezde yapıyoruz.Hem 3 yılın değerledirmesini yapmak istiyorum”dedi.

Büyükçavuşlu’da başlanılan çok amaçlı salon ve Kültür Merkezinin ne zaman faaliyete geçeceği sorusuna Işıklar şu şekilde cevap verdi “Aslına bakarsanız Büyükçavuşlu fiilen faaliyete geçmiş durumda,bir takım eksikleri var proje olarak imalatında bazı beğenmediğimiz yerler var,.tabi “bedava atın dişine bakılmaz” diye bir atasözü var.Bağış olduğu için fazla müdahaleci olamadık ona ,eksikleri var,çevre düzenlemesini yapacağız ama şu anda asker uğurlaması düğün ve sünnetler yapılıyor.Bu ay sonuna kadar da çevre düzenlemesini yapacağız.Kültürevinin projesi yapılmış olan bir proje vardı,fakat biz baktık ki Kültürevi nin bu projesi bizim ihtiyacımızı karşılamıyor,geçmişte yapılmış bir projeydi.Mimar arkadaşlarımız yeniden tasarlarladılar.Değişik projler üzerinde çalışarak farklı bir mimarı şekil vermeye çalışıyoruz.Bizim istediğimiz Proje hazır olduğunda 5 ay gibi bir sürede kabasını bitirmeyi planlıyoruz.”dedi.

“350 KİŞİLİK TİYATRO SALONU YAPIYORUZ”

PTT binası ile ilgili protokolü yaptık diyerek sözlerine devam eden Işıklar “.PTT binası karşıya taşınacak,ve biz PTT binasını yıkacağız.Arkasında Tarım Kredi Kooperatifinden devir aldığımız 680 metrekarelik bir tarihi bina var.Oranın projesini Anıtlardan onaylattık,şu anda zemin etüdü ve statiği yapılıyor.2-15 günew kadar da onun ihalesine çıkacağız.Onun yapım süresi 4 ay,bu 4 ay sonra da orayı teslim alacağız.350 kişilik çok güzel tarihi bir mekanda bir tiyatro ve toplantı salonu kazanmış olacağız.”dedi.

“KADIKÖYDE KARPUZ FESTİVALİ YAPACAĞIZ”

Din ve kültür turizmini Silivri’de geliştirmek istediğini belirten Işıklar “Ortaköy’de yapılan Börek Festivalinin ardında Kadıköy’de de Karpuz festivali yapacağız.Kadıköy’ün en önemli ürünleriden biri olduğunu farkındalık yaratmak için bunu yapacağız bu sene ,yani bir taraftan gelenek ve göreneğe sahip çıkmak bir  taraftan  ticari bir fayda sağlamak  bir taraftan din ve kültür turizmini geliştirmek  bir çok amaçla yapacağız.Tek amaç eğlence değil,eğlence belki işin son finali olabilir”dedi.

“YOĞURT FESTİVALİ 7 GÜN SÜRECEK”

2012 yılında yapılacak olan 51.cisi yapılacak olan Yoğurt Festivali’yle ilgili de açıklamalar yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan ışıklar “Bu sene Yoğurt festivalini bir hafta yapacağız,ama 3 gününde sanatçı olacak,diğer günlerde Kültür evi sanatçılarımızı çıkaracağız.Biz amacımız bu Kültüevinde dünyaca ünlü virtüözler yetiştirmek gibi bir çabamız yok,çocuklarımız enstrümanla tanışsın,ama içinde başarılı çıkanlar varsa da bu bizim kazancımız olur .Bu sene ki yoğurt festivlinin 3 gününde ünlü sanatçılar diğer 4 gününde de yerel sanatçıları çıkaracağız.Çoluk çoğumuzu eşimi dostumuzu sanatla ilgilenenleri sahne de göreceğiz.

“OTO GALERİLER ŞEHİR DIŞINA ÇIKACAK”

Oto Galerilerinin şehir merkezinden çıkaracaklarını belirten ışıklar” Biz oto galerici esnafına yer gösterdik,fakat gösterdiğimiz yeri beğenmediler. O zaman kendileri bir yer bulup çıkacaklar. 2012 yılı sonunda ruhsatları bitiyor. Şehir içinden taşınacaklar.”dedi.

Yılmaz Kandemir’in Silkent A.Ş.’nin başına geçeceği söylentileri ne de “Böyle bu konunun iması bile olmadı. Nereden çıkıyor böyle şeyler bilmiyorum”dedi.