Işıklar Basın Mensuplarıyla İftar Yaptı

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Türk basını üzerinden sansürün kaldırılışının 104. yıldönümünde yerel basın mensuplarıyla iftar sofrasında bir araya geldi.

Işıklar Basın Mensuplarıyla İftar Yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Türk basını üzerinden sansürün kaldırılışının 104. Yıldönümü nedeniyle yerel basın mensuplarına Kalepark Sosyal Tesisleri’nde iftar yemeği verdi. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve CHP Silivri Belediye Meclis Üyelerinin de katıldığı iftar yemeğinde bir konuşma yapan Başkan Işıklar; “Kendi özgürlüklerimizi, ulusal bağımsızlığımızı simgeleyen bizi biz yapan değerleri unutmamalı ve yaşamalarını sağlamalıyız. Laik, demokratik bir yolda Cumhuriyeti korumaya ve ayakta tutmaya hep birlikte çaba gösteriyoruz. Bugün dört komşusuyla savaş halinde olmamıza rağmen, hala basında bir şey göremiyor ve korku içinde yaşıyoruz. Yasama, yürütme ve yargıdan sonra basın dördüncü kuvvet olarak aramızda. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar yansız ve tarafsız şekilde kamuoyuna yansıtılmalı. Çok önemli bir şeyin de altını çizmek istiyorum; kişisel hayatın gizliliğini, hoşgörü ve saygıyı da göz önüne alarak bu görevi yapmak zorundayız.

 

“HİZMETLERİN SORGULANABİLİRLİĞİNİ SİZLERLE SAĞLIYORUZ”

Dördüncü kuvvet olan basının görevi özellikle bu günlerde çok daha önemli hale geldi. Güneş ışığının vurduğu yerden korkmamak lazım. Biz halka yaptığımız hizmetin sorgulanabilir olmasını sizlerle sağlayabiliyoruz. Sıcak bir ortamda çalışıyoruz sabah aldığımız haber yarın sabah gazetede. Sosyal medyayı da göze alırsak belki on beş dakika içinde önümüzde. Bu gücü iyi anlamak lazım. Halkın hesap sorabilirliğine, bilgilenmesine ve kamusal bir denetimin sağlanması anlamında kullanıldığında inanıyorum ki ilçede yaşam standartlarımız güzelleşecek, daha demokratik, aydınlık ve çağdaş yönetimi hep birlikte yaşayacağız. Bugüne kadar böyleydi böyle devam edecek. Ben görevde bulunduğum bu üç yılda iyisiyle kötüsüyle hepinizin bizlere hakkı geçtiğine inanıyorum. Bu mübarek ramazan akşamında sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Basının üzerinden sansürün kaldırılmasının 104. yılını da kutlayarak, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.”

Işıklar’ın konuşmasının ardından Silivri Belediyesi’nin Ramazan Ayı’nın yaşanması ve yaşatılması adına sürdürdüğü çalışmaların anlatıldığı video sunum gösterildi. Daha sonra masaları dolaşan Başkan Işıklar, basın mensuplarına günün anısına küçük hediyeler verdi.