Işıklar Bir Gün Değil, Hergün Yanınızdayız

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği yemekli gecede, ilçe genelindeki yüzlerce engelli bireye unutamayacakları bir gece yaşattı.

Işıklar Bir Gün Değil, Hergün Yanınızdayız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Silivri’de ikamet eden ve Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi (EYKOM) bünyesinde hizmet alan engelli vatandaşlar ve aileleri için Silivri Belediyesi Mostar Park Sosyal Tesisleri’nde yemek organize etti. Işıklar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa; İlçe Kaymakamı Salih Keser, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Başkan Koordinatörleri, Silivri Belediyesi Birim Müdürleri, ilçe genelinde engelli öğrencilere hizmet veren eğitimciler, Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi çalışanları, engelli birçok birey ve aileleri katıldı. Programın sunuculuğunu, Homini Gırtlak Laounge’nin işletmecisi, Silivri’nin sevilen isimlerinden Özkan Kandemir üstlendi.

 

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Tüm konukların kapıda engelli çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandığı gecede, program Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi Halk Oyunları Ekibi öğrencilerinin dans gösterisiyle başladı. Zeybek ve Damat Halayı gösterileri ile büyük alkış alan öğrencilere, aileleri de eşlik etti. Engelli öğrenciler, gece boyunca birbirinden eğlenceli gösterileri, okudukları şiirleri ve şarkılarıyla, ailelerine ve eğitmenlerine duygulu anlar yaşattılar.

 

IŞIKLAR; “GÜNÜ BİRLİK DEĞİL, SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR SİSTEM”

Gece boyunca engelli öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılaşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gecede yaptığı konuşmasında; “Bugün burada, özel çocuklarımızın neler yapabileceğini, onların bir adım yol almış olmasının bize ne büyük mutluluk kattığını birlikte görüyoruz. Biz Silivri’de acıyan tarafımızı, kamusal tarafsızlıkla ve yansızlıkla ortadan kaldırmaya çalıştık. Hepinizin bildiği gibi Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi’nde engelli ve yaşlı bireylerimize hizmet veriyoruz. Bunu popülizm kokan çeşitli amaçlara alet etmeden, onların engelinden, muhtaçlığından, yoksulluğundan veya bu rahatsızlığından dolayı refüze etmeden yapıyoruz. Tek amacımız, hep birlikte huzurlu, mutlu ve geleceğe umutla bakabilen bireyler olarak aydınlık bir Silivri’de yaşamak. Günlük çözümler üretmek kalıcı değil, biz kurduğumuz bu merkezimizle bunu başardık. Sürdürülebilir bir mekanizmayla, psikoloji hizmeti, fizyoterapist, sosyolog hizmetleri ve diğer günlük bakımlarının, haftalık bakımlarının yapıldığı medikal hizmetlere kadar tüm hizmetleri bu merkezimizde veriyoruz. Bir gün değil, her gün ekibimizle birlikte emrinizde ve yanınızdayız. Bizlere verdiğiniz destek ve bu çabamızın artması için gösterdiğiniz duyarlılığa sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. Işıklar konuşmasının sonunda tüm ekibini sahneye devam ederek, çalışmaları için teşekkür etti.

 

KESER; “BU KONUDA VERİLEN HER DESTEK ÇOK ÖNEMLİ”

Silivri Kaymakamı Salih Keser, engelli bireylerin gelişimine yönelik olarak verilen her desteğin oldukça önemli olduğunu ifade ederek; “Engelliler haftası kapsamında belediyemizin gerçekleştirdiği bu program çok anlamlı.  Çocuklarımızın gelişim sürecinde attıkları bu adımlar bizleri çok memnun ediyor. Engelli bireylerimizin toplumla kaynaşması ve entegre olması için hepimizin üzerine düşen görevleri yerine getirmemiz gerekiyor. Bu konuda her bireyin üzerine düşen sorumluluklar olduğuna inanıyorum. Bu gecenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

CANLI MÜZİKLE SONA ERDİ

Silivri Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen özel gecede, Silivri’nin yerel sanatçılarından biri olan Ehliman sahne aldı. Tüm konuklara keyifli bir gece yaşatan Ehliman, sempatik tavırları ile özel çocukların sevgilisi oldu.