Işıklar Ekibiyle Open Days Çalıştayında

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Avrupa Bölgeler Komitesi ve Avrupa Komisyonu Bölgesel Politika Genel Müdürlüğü tarafından yerel yönetimlerle ilgili olarak düzenlenen Open Days 2014 12.Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası etkinliğine katıldı.

Işıklar Ekibiyle Open Days Çalıştayında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın yönetiminde yer aldığı Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) üyeleri, AB bünyesinde çeşitli çalışmalar yapmak ve temaslarda bulunmak üzere, Belçika’nın başkenti Brüksel’de 6-9 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek 6000 yerel siyasetçi ve yöneticiyi bir araya getiren “Open Days” etkinliklerine katıldı. SODEM üyesi Belediye Başkanları ve CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın da yer aldığı Open Days Çalıştayı’na Başkan Işıklar, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri ve belediye yetkililerinden oluşan bir ekiple katıldı.

SODEM - AB BULUŞMASI

SODEM Üyeleri, 12. Avrupa Birliği Bölgeler ve Şehirler Haftası’nda Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz,  Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Gianni Pittella, TÜSİAD Uluslararası Koordinatörü Bahadır Kaleağası’nı ziyaret ederek bir dizi temasta bulundu. Gerçekleşen ziyaretlerde SODEM hakkında bilgiler verilerek, işbirliği çalışmalarına ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Cumhuriyet Halk Partisi AB Temsilciliğini de ziyaret eden SODEM Üyeleri, partinin Brüksel’deki çalışmaları hakkında bilgi aldı.

BAŞKAN IŞIKLAR SUNUM YAPACAK

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yerel ve kentsel gelişim projelerinin uygulanması konusunda karşılıklı deneyimlerin aktarıldığı Open Days panelinde “Gelişmiş bölgesel rekabetçiliğe doğru yenilikçi yöntemler” konulu bir sunum gerçekleştirecek. SODEM üyeleri, Open Days 12. Avrupa Birliği Bölgeler ve Şehirler Haftası bünyesinde 27 yerel yönetim ile işbirliği içerisinde 3 konferans düzenleyecek ve ileriye yönelik işbirliği, iyi proje paylaşımı konusunda çalışmalar yapacak. Konferansta; ulaşılabilir sağlık hizmetleri, daha rekabetçi yerel ekonomiler ve küçük işletmelerin desteklenmesi konularında sunumlar gerçekleştirilecek.