Işıklar 'Güzel bir dostluğun temelini attık'

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Ukrayna Kırım Özerk Cumhuriyeti’nden çoğu eğitimci olan bir grup kafileyi Garden Restaurant’ta verdiği yemekte ağırladı.

Işıklar 'Güzel bir dostluğun temelini attık'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Türkiye’de bir eğitim toplantısına katılan ve ülkelerine dönmeden önce Silivri’yi ziyaret eden Ukrayna Kırım Özerk Cumhuriyeti’nden eğitimci ağırlıklı bir kafileyi, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar yemekte ağırladı. Fatih Kolejleri Genel Müdür Yardımcısı Erkan Çatalbaş’ın Silivri’ye gelmelerinde öncülük ettiği Kırımlı gruba ev sahipliği yapan Başkan Işıklar; “Uzun yıllar sürmesini temenni ettiğimiz güzel bir dostluğun temelini atmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

 

KIRIM KAFİLESİNİN SİLİVRİ ÇIKARTMASI

Garden Restorant’ta gerçekleşen yemeğe; Kırım kafilesinden Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsilcisinin Yardımcısı- Tevriya Milli Üniversitesi Rus ve Yabancı Edebiyat Bölümü Başkanı Profesör Doktor Kazarın Volodymyr, Kırım Özerk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Eski Yardımcısı Bakheryev Mykhaylo, Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamento Başkan Yardımcısı Ioffe Grygorıı, Kırım Özerk Cumhuriyeti Bilim ve Eğitim Bakan Yardımcısı Ablyatypov Ayder, Meslek Üstü Eğitim Enstitüsü Rektörü Profesör Doktor Rudiakov Aleksandr, Onkoloji Uzmanı Pokuvalin Igor, Kırım Askeri Lisesi Müdürü Albay Balabaı Mykola, Pedagoji Derneği Kuruluşunun Başkan Yardımcısı Cherbadzhy Mykola, Sevastopol Bilim ve Eğitim Müdür Yardımcısı Slıusar Zhanna, Sevastopal Sosyal Bilimler Üniversitesi Meslek Üstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Starodubtseva Urına, Sevastopal Kroşıtskiy Sanat Müzesi Müdürü Bendyukova Nataliya, Kerç Tarih ve Kültür Müzesi Müdürü Galehenko Nataliia, Ayvazovskiy Milli Resim Galerisi Müdürü Gayduk Tetyana, Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi Rektörü Profesör Yakubov Fevzi, Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi Kırım Tatar ve Türk Dilleri Fakültesi Dekanı Abıbullayeva Enise, Eğitimde Yeni Teknolojiler Şirketi Genel Müdürü Said Enver Yıldız, Da - Kırım Temsilcisi Şahin Alaettin, Dagep Kırım Sekreteri Gvantseladze Anna ile Gromova Kateryna ve Kazarın Pavlo isimli basın mensupları katıldı. Silivri Belediye Başkan Yardımcıları Yılmaz Kandemir, Elif Bilici, Ayhan Otlatıcı ve Zafer Ercan ile Özel Kalem Müdürü Emine Tarin’in de katıldığı yemekte, Fatih Kolejleri Genel Müdür Yardımcısı Erkan Çatalbaş, İşadamları Ali Osman Taşdemir, Tahsin Palazlı, Bora Büyüklü ile İlker Koyuncuoğlu da yer aldı.

 

BAŞKAN IŞIKLAR; “İLÇEMİZE HOŞ GELDİNİZ”

Ukrayna Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde eğitime damgasını vuran eğitmenleri, ilçede ağırlayan Başkan Işıklar, gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Ülkemize ve ilçemize hoş geldiniz. Uzun yıllar sürmesini temenni ettiğimiz güzel bir dostluğun temelini atmanın mutluluğu ile sizleri ağırlamanın onurunu yaşıyoruz. Bunu bir başlangıç olarak kabul ediyorum. Bu birlikteliğin devam etmesini ve bir dostluğa dönüşmesini arzu ediyoruz. Bu vesile ile hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum. Biz bu kısa ziyaretten memnun değiliz. Daha uzun bir zaman diliminde, ilçemizi tanıtmak üzere sizleri tekrar ağırlamak isteriz. Bu dostluğun ve komşuluğun artması dileği ile hepinize teşekkür ediyorum.” Işıklar, gerçekleşen ziyaretin anısına Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsilcisinin Yardımcısı Kazarın Volodymyr’a Silivri Belediyesi logolu porselen bir tabak tabak hediye ederken; Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi Rektörü Profesör Yakubov Fevzi’de Başkan Işıklar’a porselen tabak takdim etti.