Işıklar iki İhaleyi de iptal etti 'Yeniden Yapılacak'

Mülkiyeti Silivri Belediyesine ait olan Piri Mehmet Paşa Mahallesi Kaymakamlık arkasında bulunan umumi tuvaletin ve Büyükkılıçlı Mahallesinde ki çok amaçlı salon kiralama ihalesi, ihaleye giren katılımcıların verdiği yüksek rakamlar nedeni ile Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından kira bedelleri günün ekonomik şartlarına uygun olmadığı gerekçesi ile iptal edildi.

Işıklar iki İhaleyi de iptal etti 'Yeniden Yapılacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mülkiyeti Silivri Belediyesine ait olan Piri Mehmet Paşa Mahallesi Kaymakamlık arkasında bulunan umumi tuvaletin ve Büyükkılıçlı Mahallesinde ki çok amaçlı salonun kiralama ihalesi, ihaleye giren katılımcıların verdiği yüksek rakamlar nedeni ile Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından kira bedelleri günün ekonomik şartlarına uygun olmadığı gerekçesi ile iptal edildi. İhaleler önümüzdeki günlerde tekrarlanacak.

İHALE'DEKİ UÇUK RAKAMLARA IŞIKLAR 'DUR'DEDİ

Geçtiğimiz günlerde Silivri Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen kiralama ihalesi katılımcıların rakabeti sonucu uçuk rakamlara ulaşmış ve kamu oyunda tartışmalara neden olmuştu. Silivri Özel Haber'in ulaştığı ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın imzasını taşıyan resmi kararla mülkiyeti Silivri Belediyesine ait olan Piri Mehmet Paşa Mahallesi Kaymakamlık arkasında bulunan umumi tuvaletin ve Büyükkılıçlı Mahallesinde ki kıraathanenin kiralama ihalesi iptal edildi. Silivri Kayamakamlığı arkasında Piri Mehmet Paşa Mahallesi 17 ada 10 parselde bulunan 60 m2 lik umumi tuvaletin kiralama ihalesi aylık 700 liradan ihaleye açılmış bu rakama son olarak Mevlüt Kahraman isimli katılımcı  aylık 50 bin TL teklif vererek ihaleyi kazanmıştı. Büyükkılıçlı Mahallesi 2382 parselde bulunan 114 m2 çok amaçlı salon aylık bin 250 TL den ihaleye açılmış ve Murat Arda isimli katılımcı tarafından verilen 9 bin 500 TL değerle ihale edilmişti.

HAKLI GEREKÇE 'ÖDENEBİLİR OLMAKTAN ÇOK UZAK'

İhale esnasında girilen rekabetle değerinin çok üzerinde fiyatlarla alınan kiralama ihalesi, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın imzasını taşıyan kararla iptal edildi. İptal kararında belirtilen açıklamalar ise şu şekilde;

"P.Mehmet Paşa Mahallesinde bulunan WC'nin kiraya verilmesi için yapılan ihalede enson teklifin aylık 50.000 TL'ye ulaştığı bu miktarın günün ekonomik şartlarına göre P. Mehmet Paşa Mahallesi WC için ödenebilir olmaktan uzak olması nedeniyle uygun görülmemiştir. "

silivriozelhaber.com