Işıklar Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkını Kutladı

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 78. yıldönümü nedeniyle Silivri'nin eski ve mevcut seçilmiş kadın yöneticilerine bir yemek verdi.

Işıklar Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkını Kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 78. yıldönümü nedeniyle Kale Park Sosyal Tesisleri’nde bir yemek verdi. Silivri’nin eski ve mevcut seçilmiş kadın yöneticilerine verilen yemeğe; AK Parti, CHP, MHP ve DP’li kadın yöneticiler, eski ve yeni meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının kadın önderleri davet edildi.

 

“MEDENİYET KADINLARIMIZIN ÖNDERLİĞİNDE KURULDU”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yemekte gerçekleştirdiği anlamlı konuşmasında şunları söyledi; “Geçmişte birlikte görev yaptığımız, yapmaya devam ettiğimiz sevgili arkadaşlarım, değerli büyüklerim bugün Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 78. yıldönümünü kutluyoruz. 78 yıl önce bir dünya lideri hilafete son verip, o zor koşullarda cumhuriyet değerlerini yaşatmak için, rönesans ve reformu yaşayan bir Avrupa’ya rağmen onlardan çok daha önce 1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı verdi. O betondan bir heykel değil, çağları anlamak için çağların alkışladıklarına bakın! Mustafa Kemal Atatürk, çağların alkışladığı bir insandı. Avrupa bizim Anadolu topraklarında işgalci olduğumuzu iddia ederken, O; kalıcı olduğumuzu, bu topraklarda bir medeniyet kuracağımızı bunu da kadınların öncülüğünde yapacağımızı söylemişti. Cumhuriyet değerlerini kurarken, kadını öne çıkarmıştı. Bu büyük dehanın kadınlara verdiği değeri şimdi daha iyi anlıyoruz. Anne sıcaklığı ile bir gelecek yetiştirmek isteyen, her çocuğuna eşit sevgi verebilen bir yürek. Kadınlarımız yemeğimizi de hazırlıyor, giyeceğimiz kıyafetlerimizi de ütülüyor. Tüm bunları kadın çalıştığı zaman da, siyaset yaptığında da yapabiliyor. Kadının tüm bu işleri bir arada sürdürerek başarılı olabilmesini anlamak çok zor. Tüm dünyanın bize benzemek için çabalamasını sağlayan, kadınların koyun gibi kesildiği yok sayıldığı bir coğrafyadan medeniyet çıkarabilmiş büyük dâhiyi huzurlarınızda bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyor, hepinizin seçme ve seçilme hakkını kutluyorum.” Başkan Işıklar, tüm kadınların bu anlamlı gününü tebrik ederek onlara günün anısına hediyeler verdi: