Işıklar, Karakaş ve Turan'a ateş püskürdü

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, festival öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yelken Restaurant'ta sabah kahvaltısında bir araya gelen Başkan Işıklar, gündeme ilişkin konulara da cevap verdi. Başkan Işıklar'ın hedefin AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş ve Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan vardı.

Işıklar, Karakaş ve Turan'a ateş püskürdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Medyanın Bir Gücü Var

İlçede yapılan etkinliklerin ve İlçe’nin tanıtımında medyanın güne değinen başkan Işıklar;

“Medyanın gücü artık tartışılmaz. Sosyal paylaşım siteleri olsun medya olsun bunların gücünü hepimiz biliyoruz. Aslına bakarsanız biz 50 yıl önce bu geleneği başlatandan çok daha şanslıyız. Çünkü elimizde böyle bir güç var. medyanın bir gücü var. bunun tanıtımında duyurunda Silivri’ye fayda getirmesi katkı getirmesi konusunda çok daha avantajlı durumdayız” dedi.  

 

 

Kani Karaca gibi oldun be kardeşim

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın açıklamalarına cevap veren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Geçtiğimiz haftalarda AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş kardeşimiz demeç veriyor ne yapılmış Silivri’ye. Benim sol kulağım çınlıyormuymuş. Benim sol kulağım çınlıyor da senin de iki gözün birden görmüyor. Kani Karaca gibi oldun be kardeşim. Amamısın ? Gözlüğü takmışın almışsın udu eline çalıyorsun tek başına. Kendin dinliyorsun. Bizim engelliler de tam potansiyel aday yani. Takacak gözlüğü ud çalacak. Kendin çalıyorsun kendin dinliyorsun. Bir bak bakalım Silivri değişiyor mu değişmiyor mu? Silivri’de bir şey yapılmıyor demek en hafif değimiyle vicdansızlık. En hafif değimiyle söylüyorum bunu. Aslında onun bir şey yapılmıyor demesi benim işime geliyor. Çünkü millet yapılanları görüyor. Milletle tezat hale geliyor. Ama gibi dolaşırsın ortada. Kimse de seni ciddiye almaz. Yapılanı herkes görüyor çünkü” dedi.

 

Çarşıda otopark sıkıntısı var

İSKİ binasını hala yeri boşaltmadığını söyleyen Işıklar; “Yapılanın dışında nelerin yaptırılmadığını da görüyor herkes. Silivri’de Çarşıda otopark sıkıntısı var. Kaldırsana İSKİ binasını. 400 araçlık otopark yapacağız. Çözeceğiz işte otopark sorununu. Bir buçuk sene içinde bitecekti. Kaldır İSKİ’yi oradan otopark projesine başlayalım” dedi.  

 

5 yıl önce nerdeydin be kardeşim

Şimdi tutturmuş Silviya Otel yıkıldı gelin büyük çılgın proje yapalım.İspanya kraliçesi bir gün ileri gelenleri toplamış ve eline birer yumurta vermiş. Yumurtayı masada dik tutarmısınız demiş. Herkes uğraşıyor yumurta masada durmuyor. Kristof Kolomb kaşif adam. Yumurtayı masaya hafif tıklamış ve yumurta masada dik durmuş. Herkes başlamış aaa bunu bende yaparım demeye. Ee yaparsında onu gördükten sonra yaparsın. E şimdi biz yıktık Silviya oteli aklına geldi herkesin. Burası bahçe olsun.5 yıl önce nerdeydin be kardeşim. Şimdi biz yumurtayı masaya oturttuktan sonra bununu bende yaparım demenin alemi yok.  

 

 

O Lafı Ağzına En Çok İhtiyacı Olan Alır

Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan’ın açıklamalarına da cevap veren Işıklar; “Dünya’nın en güzide şehirlerinde 50-100 yıllık sokak ve cadde isimleri var. Bu isimleri dünya tanıyor. Bizim ilçemizde sokak ve cadde isimleri zırt bırt değişiyor. Bir başka husus da benim babamın isminin bir sokağa verilmesi. Benim böyle bir talebim yok ki. olsa bile benim babam Silivri’nin çok eski esnaflarından biri. Bunun gibi bir çok kişi var. Biz isimlerle oynamayın gerek yok diyoruz. Ama yok değişecekse de, isim öneriyoruz. Onlarda kabul edilmiyor.İsimlere beni alet edenlere de sesleniyorum buradan. Bu ahlaksızlıktır, cehalettir, vicdansızlıktır.  Bizim yetkimiz yok ki bu değişiklikleri yapmaya. Bunu yapan da biliyor, söyleyende biliyor. Neden söylüyor işte laf olsun diye. Siyasi polemik oluşturup gündeme gelsin diye. Bunu söylerken de şereflerden, namuslardan bahsediyor. Bu kadar da basit değil. Bu lafı ağzına almak o kadar ucuz da değil. Kim alır o lafı ağzına en çok ihtiyacı olan alır, kullanır. Ben o lafları kullanmıyorum çünkü benim ihtiyacım yok. Sokak isimleri ile zırt-bırt oynanmaz o isimler yüz yıllarca orada kalır. Tarihimizde de bir çok ülkede atalarımızın varlığını geçtikleri yerlere koydukları isimlerden biliyoruz. Bu sebeple cadde sokak isimlerinin değişmesine karşıyız. Gerekirse imza da toplar bunları değiştiririz. Bu yapılan bir garabettir” dedi.