Işıklar 'Kent Konseyleri yerel yonetimlerin aynasıdır'

Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin ardından, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kent Konseyi Genel Kurulu’na da katılarak konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar “Sivil toplum örgütleriyle yerel yönetimi bir araya getiren bu platformu, ilçenin tüm sorunlarının konuşulabildiği, projelerin üretilebildiği bir atölye haline getirebiliriz” dedi.

Işıklar 'Kent Konseyleri yerel yonetimlerin aynasıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin ardından, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kent Konseyi Genel Kurulu’na da katıldı. Silivri Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantılara; CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Silivri Kent Konseyi Başkanı Kadir Baran, Kent Konseyi Genel Sekreteri Sema Kurt, Kadın Meclisi Danışma Kurulu Başkanı Esma Işıklar ve Kadın Meclisi Başkanı Dilruba Önal, Kent Konseyi Çalışma Grubu Üyeleri, sivil toplum ve kamu kurumu temsilcileri katıldı.

 

“SİVİL PLATFORMLAR DEMOKRASİNİN BEŞİĞİDİR”

Sivil toplum kuruluşlarının önemine vurgu yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Gençlik ve Kadın Meclisinin ardından son olarak da Kent Konseyi Genel Kurulunu tamamlayarak bitirmiş olacağız. Kent konseyleri; bir toplumun sivilleşmesi, demokratikleşmesi, insanı insan yapan değerlerini özgürce kullanabilmesini sağlamak adına devleti denetleyen, devleti halka karşı koruyan yapılar demektir. Kent meclislerinin böyle bir çabası ve görevi vardır. Gücünü bağımsız, bağlantısız ve tarafsız olmasından alır. Sivil toplum örgütlerinin bu anlayışla çalıştığını biliyoruz. Bu yapılar güçlenir ve gönüllü olarak hizmet verenleri çoğalırsa, bir ülkede demokratik toplum yapısı o zaman ortaya çıkar. Bu platformlar demokrasinin beşiğidir. Burada ortaya konan çabalar o kadar büyük bir öneme dönüşüyor ki, siz bir ucundan, başka biri de diğer ucundan tuttuğunda o kenti ilgilendiren, kenti geleceğe taşıyan birçok projenin ve birçok işin yapıldığını görüyoruz. Örneğin, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Çevre Derneği, Yardımseverler Derneği, Önder Çiftçi Derneği. Hepsinin ayrı uğraşı ve görevi var. Ayrı bir çareye parmak basıyorlar ama bunları bir kapta topladığımızda; bir kentin zenginleşmesine, refahına, yaşam kalitesinin artmasına, insanların birbirine tahammül etmesine, barış ve özgürlük içerisinde yaşamasına büyük bir katkı sağladığını görüyoruz” şeklinde konuştu.  

 

“KENT MECLİSİNİ PROJE ÜRETEN BİR ATÖLYEYE DÖNÜŞTÜRELİM”

Silivri Kent Konseyi’ni ayna olarak nitelendiren Başkan Işıklar; “Biz de, Yerel Gündem 21 olarak kurulan Kent Meclisi’nin, arada kesintiye uğrasa da Silivri’de devam ettiğini görüyoruz. Özellikle sivil yapıların böyle güçlenmesi, kent genelinde insan ilişkilerinin de hoşgörü ortamında gelişmesine katkı sağlayacaktır. Silivri’nin, farklı görüşlerin bir araya gelerek kendilerini ifade edebildiği bir tartışma kültürü var. Zaman zaman bunun dozu kaçsa da, yinede buna tahammül edebilmeliyiz. Bir ayna rolünü üstlenen bu yapı Silivri’de oluşmuş durumda. Bunun oluşmasında ve derinleşmesinde Kent Meclisi’nin çok büyük önemi olduğunu düşünüyorum. Birçok temsilciyi bir araya getirip, ortak bir hedefe kilitleyen başka bir platform yok. Silivri’de daha önce Yerel Gündem 21 ile 11 yıllık bir tecrübe yaşandı. Sivil toplum örgütleriyle, yerel yönetimi bir araya getiren bu platformu ilçenin tüm sorunlarının konuşulabildiği, projelerin üretilebildiği bir atölye haline getirebiliriz” dedi. Çalışma Gruplarının hazırladığı projelerin sunulduğu her iki toplantı da, oluşturulan gündem üzerinden görüşmelerle devam etti.