Işıklar Roman Vatandaşlarla Biraraya Geldi

Silivrili roman vatandaşlar, derneği ziyarete gelen Başkan Işıklar'a 'Bugüne kadar kimse bize iş göstermemiş, ekmek vermemişti. Allah senden razı olsun' diyerek teşekkür ettiler.

Işıklar Roman Vatandaşlarla Biraraya Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Romanlar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek roman vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyarette Silivri Romanlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kamil Kalaycıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, belediye birim müdürleri ve yetkilileri ile çok sayıda roman vatandaş yer aldı.

Düzenli toplantılar yaparak roman vatandaşların sorunlarına çözümler bulan Başkan Işıklar, bugüne kadar yaklaşık 300 roman vatandaşın maaşlı ve sigortalı olarak belediyenin muhtelif işlerinde çalışmasını sağladı. Gıda Bankası’ndan da düzenli yardım verilen ihtiyaç sahibi roman vatandaşlar için şimdi de mesleki eğitim kursları düzenlenecek.

 

ROMANLARA MESLEKİ EĞİTİM MÜJDESİ

Başkan Işıklar, Silivri Belediyesi, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle roman vatandaşlara Ev Tekstili, Kuaförlük ve Yapay Çiçekçilik branşlarında mesleki eğitimler verileceğini müjdeledi. İŞKUR ile Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) protokolü kapsamında gerçekleşecek kurslara katılacaklara günlük 20 TL harçlık verilecek. Kurs boyunca kursiyerlerin iş kazası ile meslek hastalığı sigorta primleri İŞKUR tarafından ödenecek ve kurs sonrasında alınacak sertifika ile iş bulma olanağı artacak. Işıklar, müracaatların Silivri Romanlar Kültür ve Dayanışma Derneği’ne yapılacağını söylerken, Esnaf Odası Başkanı da açılacak mesleki eğitim kurslarına yönelik bilgiler verdi.

 

“SİZİN DERDİNİZ, BİZİM DERDİMİZDİR”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ziyarette gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi; “Silivri’de yıllardır hepimiz bir arada yaşıyoruz. Çoğunuz çocukluk arkadaşlarım, ağabeylerimiz, eski komşularımız hepimiz birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Dernek kurulduktan sonra birçok sıkıntınızı bu çatı altında çözüme kavuşturduk. Dernek Başkanımız Kamil Kalaycıoğlu sizlerin tüm sıkıntılarını bize iletiyor biz de bu sorunlara çözümler buluyoruz. Çalışacak durumda olanları işe yerleştirmek için sizlerden listeler aldık, sigortalı olmanız ve gelir sahibi olmanız bizim için çok önemliydi. Bunu yaptık, kadınlarımız ağırlıklı olmak üzere birçok roman vatandaşımızı çalıştırdık ve çalıştırmaya devam edeceğiz. Bunu ilk kez biz yaptık ve sayımızı arttırarak sizleri işe yerleştirmeyi sürdürüyoruz. Ne zaman isterseniz bu çatı altında toplanacağız ve sorunlarımızı konuşacağız. Sizin derdiniz, bizim derdimiz olacak, biz bu yüzden bu görevlerdeyiz. Çocuklarımızın okula gitmesini sağlayalım. Kültür Merkezi’nde eğitimler almaya gönderin. Okula gönderemiyorsanız söyleyin biz çaresini bulacağız. Öncelikle çocuklarımızın eğitim almasına özen göstereceğiz. Sorunlarınızı bu dernek çatısı altında toplanıp, hep birlikte çözmeye çalışacağız. Bizlere her zaman ulaşabilirsiniz” dedi.

 

ROMANLARDAN IŞIKLAR’A TEŞEKKÜR

Başkan Işıklar’ın konuşmasını alkışlarla kesen roman vatandaşlar; “Bugüne kadar kimse bize iş göstermemiş, ekmek vermemişti. Allah senden razı olsun. Daha ne isteyebiliriz” diyerek teşekkürlerini dile getirdiler. Işıklar, toplantının sonunda fabrikalarda devamlı bir işte çalışmak istediğini söyleyen roman vatandaşlara Silivri Belediyesi Kariyer İstihdam Ofisi aracılığı ile işe yerleştirme sözü verdi.