Işıklar Sahil Düzenleme Çalışmalarını Esnafa Anlattı

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, sahilde faaliyette bulunan tüm esnafla bir araya gelerek yapılan çalışmalarla ilgili karşılıklı fikir paylaşımında bulundu.

Işıklar Sahil Düzenleme Çalışmalarını Esnafa Anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe sahilinde başlatılan modern çay bahçeleri düzenlemeleri ile Atatürk Caddesi’nde uygulanan estetik ve kent kimliğine uygun yol düzenleme çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere sahildeki esnafla bir araya geldi. Sahil boyunca işletmesi bulunan tüm esnafın yer aldığı toplantıda, yapılan düzenlemeler ile birlikte belirli standartlar getirilerek, bölgenin iç ve dış turizm açısından cazibe merkezi haline getirilmesi konusu masaya yatırıldı. Tamamlanan ilk çay bahçesinde yapılan toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Ercan, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu ve Yönetimi, Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan ve Yönetimi ile Silivri Belediyesi Birim Müdürleri de katıldı.

 

“İLÇEMİZİN TAMAMINDA AYNI DOKU BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAĞLAYACAĞIZ”

İlçe sahilinde yapılan ve yapılması planlanan düzenleme çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Işıklar; “Sahilde Park Otel’in önünden Atatürk Anıtı’na kadar olan kısmı kapsayan, Atatürk Caddesi boyunca uyguladığımız modern yol düzenleme çalışmalarımızın sonuna yaklaştık. İlk olarak Fevzi çakmak Caddesi’nde başladığımız kent dokusuna uygun yol düzenleme çalışmalarımızı, ilçemizin genelinde uygulamayı planlıyoruz. Farklı bir yol modeli uygulamayacağız, doku bütünlüğünü sağlayarak ilçemizin tamamında aynı güzelliği sağlamak istiyoruz. Şuayip Çay Bahçesi’nin arka tarafında kalan, Dia Alışveriş Merkezi’nin ön kısmına da ışıklı ve şık bir görünüm sağlayacak bir düzenleme düşünüyoruz. Çalışmalarımız planladığımız gibi gider ve bir aksaklık yaşamazsak, Ekim Ayı sonuna kadar Atatürk Anıtı’nın etrafını da aynı taştan döşemeyi planlıyoruz.  

 

YARLAR 7000 M2 TELLE KAPLANDI

Gelecek yıl aynı dokuyu Liman Başkanlığı’nın önünden sahilin ucuna kadar yapmayı planlıyoruz. O sahil bandını da aynı şekilde kazanarak, insan sirkülasyonunu arttırmayı hedefliyoruz. Marina bölgesinde gerçekleştirmeyi planladığımız Sahil Marina Peyzaj Düzenleme Projesi ile ilgili çalışmalara başladık. Yarlar 7000 m2 çelik telle kaplandı. O bölgeyi de karanlıktan kurtararak, hemşerilerimizin aileleriyle gönül rahatlığıyla dolaşabileceği bir alan haline getireceğiz.

 

SEYYAR SATICILAR TEK NOKTADA TOPLANACAK

Yine önümüzdeki sene Ersevenler Sitesi önünde çalışmalara başlamayı planlıyoruz. Seyyar satıcılar için de tek tip araç sağlayarak, gece pazarının olduğu bölgeye yönlendireceğiz. Seyyar satıcılarımız da sadece yerel esnaf olacak.

 

YER ALTI OTOPARKI TRAFİK AKIŞINI RAHATLATACAK

İSKİ binasını 1 Ekim’de yıkacağız. Silivri Kaymakamlık binasının arkasında kalan alanın tamamına yer altı otoparkı yaparak üstüne de büyük bir meydan yapacağız. PTT binasını da yıkmayı, zabıta binasını da kaldırarak New Center yanında ölü halde bulunan sokağa canlılık getireceğiz. Aynı alanda tarihi ve yok olmaya yüz tutmuş binalarda da kamulaştırma gerçekleştirerek binaları eski haliyle restore edip, tiyatro ve sergi salonu haline getirmeyi planlıyoruz.

 

MERKEZDE BALIK, MURATÇEŞME’DE ET LOKANTALARI

Gelecek yılın başında Muratçeşme’deki mezbelelik alanda, sahilde oluşturduğumuz balık lokantaları gibi kır, et lokantaları açacağız. İlçemizi Trakya’nın çekim merkezi yaparak, gece ve gündüz nüfus farkı yaratıp esnaf sayısını artırmaktan başka bir isteğimiz yok.

 

ÇAY BAHÇELERİ DOĞRU BİR AMACA HİZMET EDECEK

Milletimizin huzuru, paradan önemli. Amacımız para değil, insanlarımızın huzuru. Burada derneklere verdiğimiz çay bahçeleri hem amacına hizmet etsin, hem de öğrenci okutmaya katkı sağlasın istedik. İhale yaparak, bir kapışma yaratmaya gerek yok. Biz hiç tanımadığımız insanlara sahilimizi emanet etmek istemedik. Burasının korunması için neler yapmalıyız? Dükkânların kapanış saati kaç olmalı? Araç parkı nasıl olmalı? Sizlerle bunları konuşmak, düşüncelerinizi öğrenmek istiyoruz. Dükkân önlerine masa sandalye mutlaka çıkartılmalı, tüm esnaf aynı tip gölgelik kullanırsa estetik bir görüntü yaratmış oluruz. Size ihtiyacımız var, tüm şikâyet, öneri ve düşüncelere açığız. Sahilde ciddi bir fark oluşturduk, bunu koruyacak ve yaşatacak olan sizlersiniz. El birliğiyle standartlar getirelim. Biz sizlere destek olmaya hazırız” şeklinde konuştu.

 

IŞIKLAR ÇYDD’YE ANAHTARI TESLİM ETTİ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu’na söz verdiği üzere tamamlanan ilk çay bahçesinin anahtarını teslim etti. Çay bahçesinin doğru bir amaca hizmet edeceğine gönülden inandığını ifade eden Işıklar, hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, söz verdiği diğer derneklere de çay bahçeleri tamamlandıkça anahtar teslimi yapacağını belirtti.

 

ESNAF TEŞEKKÜR ETTİ ÖNERİLERİNİ DİLE GETİRDİ

Sahilde yapılan düzenleme çalışmaları henüz tamamlanmadığı halde şimdiden bölgede büyük bir canlılık olduğunu söyleyen esnaflar, Başkan Işıklar’a teşekkür etti. Genel olarak istek ve şikâyetlerini dile getiren esnaflar, yapılan düzenlemeler ile ilgili öneriler de sundu.