Işıklar Tutuklu Gazetecileri Yalnız Bırakmadı

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Silivri Cezaevi'nde görülen Ergenekon Davası'na katılarak tutuklu gazetecilere destek oldu. Işıklar, Cezaevi dışındaki basın mensuplarının gazeteciler gününü kutladı.

Işıklar Tutuklu Gazetecileri Yalnız Bırakmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde 274.’sü gerçekleştirilen Ergenekon Duruşması’na katılarak, tutuklu gazetecileri bu anlamlı günde yalnız bırakmadı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmaya Silivrili yerel basın mensuplarıyla birlikte katılan Başkan Işıklar, dışarıda bekleyen basın mensuplarının gazeteciler gününü kutladıktan sonra duruşmayı izledi. CHP Milletvekili Sinan Aygün, Avrupa Gazeteciler Sendikası Başkanı Arne König, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi, Odatv davasında sanık olarak yargılandıktan sonra serbest bırakılan Gazeteci Yazar Soner Yalçın’ın da katıldığı duruşmayı, CHP Silivri İlçe Yönetim Kurulu, Kadın ve Gençlik Kolu Üyeleri de izledi.

Türkiye’deki tutuklu gazeteciler ve basına yapılan baskıları bir araştırma dosyası haline getirmek isteyen Norveç Devlet Televizyonu (NRK), cezaevi ziyareti sırasında Başkan Işıklar’la özel bir röportaj yaptı.

 

“ONLAR, ÇALIŞTIKLARI İÇİN TUTUKLANDILAR”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, duruşmadan ayrıldıktan sonra Silivri Cezaevi önünde basın açıklaması yaparak; “Sadece düşüncesini ifade etmekten başka, eyleme dönüşmüş hiçbir suçu olmayan, topluma karşı duyarlı olduğu için, görevini yapıyor olmaktan dolayı tutuklu olan gazeteciler için bugünün önemini hatırlatmak istiyorum. Onlar çalıştıkları için tutuklandılar. Dördüncü kuvvet olan basının gücünün kaybettirilmeye çalışıldığını, sağlıklı bir ortamda iş yapmasına engel olunduğunu, baskı oluşturulduğunu hepimiz görüyoruz. Bu baskılar sonucunda da toplumda demokrasinin zayıfladığına, köreldiğine, demokratik ortamların yok olduğuna hep birlikte şahit oluyoruz. Bu baskının bir an evvel kalkmasını, tutuklu olan basın mensuplarımızın da suçu ispat edilmediyse -ki herhangi bir örgüt üyeliğinin söz konusu olmadığını bütün Türkiye ve dünya kamuoyu bilmektedir- serbest bırakılmasını temenni ediyorum. Yaşanan sürecin ülkemize verdiği zararı hep birlikte izlemekteyiz. Basına ne kadar ihtiyacımız olduğunu, açık, saydam, tarafsız, eşit mesafede ve baskı altında olmadan görevini yapmasına ne kadar ihtiyacımız olduğunu bu davalar daha iyi anlatıyor. Kamuoyunun duyarlılığı da sürecin hızlanmasında büyük önem taşıyor, bu nedenle daha çok mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Yapılan hizmetleri kamuoyuna en doğru şekilde duyurmak ve varsa yapılan yanlışları da gösterebilmek adına toplumumuzun aynası olarak emek harcayan tüm basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” şeklinde konuştu. Işıklar, ardından Silivrili yerel basın mensuplarıyla birlikte Cezaevi girişi önünde fotoğraf verdi.