Işıklar, UCLG Dünya Teşkilatı toplantısı için Floransa'ya gitti

Floransa'da gerçekleştirilecek olan UCLG Dünya Teşkilatı Toplantısı'nın gündeminde UCLG ile Dünya Su Konseyi arasında 'ortaklık anlaşması' imzalanması yer alıyor. Toplantılara, tüm UCLG Dünya Teşkilatı üyelerinin katılımı bekleniyor.

Işıklar, UCLG Dünya Teşkilatı toplantısı için Floransa'ya gitti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve yanındaki heyet , UCLG toplantılarına katılmak üzere bu sabah 10.45’de İtalya’nın Floransa kentine gitti.

Tüm UCLG Dünya Teşkilatı üyelerinin katılımının beklendiği toplantılarda, Başkan Topbaş, Anatüzük Komitesi toplantısına UCLG Başkanı olarak Başkanlık edecek. 

Akşam saatlerinde de İsveç Birliği Başkanı Anders Knape ve Floransa Belediye Başkanı Mateo Renzi ile bir görüşme yapacak.

10 Aralık Cumartesi günkü toplantılar Dünya İş Konseyi Açılış Töreni ile başlayacak. Törende; İtalya Dışişleri Bakanı Gulio Terzi di Sant’agata, UCLG Kurucu Başkanı ve Bölgeler Komitesi Başkanı Mercedes Bresso, Floransa Belediye Başkanı Mateo Renzi ile UCLG Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş konuşma yapacak.

Öğleden sonra yapılacak “Sürdürülebilir Bir Geleceğe Doğru Rio+20” başlıklı 1. Oturumda, Dünya Su Konseyi ile bir “Ortaklık Anlaşması” imzalanacak. Anlaşmayı, Dakar Belediye Başkanının oturum başkanlığında, Dünya Su Konseyi Başkanı sıfatıyla Loïc Fouchon ve UCLG Başkanı sıfatıyla Başkan Topbaş imzalayacak.

Başkan Topbaş, daha sonra UCLG Stratejisi Genel Oturumu’nda bir konuşma yapacak.

11 Aralık Pazar günü ise ikili görüşmeler yapacak Başkan Topbaş, Eş-Başkan Masunda’nın oturum başkanlığındaki İdari Büro’nun İş Oturumu ile Eş-Başkan Costa’nın oturum başkanlığındaki Dünya Konseyi İş Oturumu’na katılacak.

Başkan Topbaş ve beraberindeki heyet, Pazar akşamı İstanbul’a dönecek.  

Yapılacak Toplantıya Silivri'den katılanlar ;

Özcan Işiklar
Yimaz Kandemir
Gülşen Pelin Olcay 
Meral Türkmen 
Taylan Memiş  
Doruk Bulut  
Melih Yildiz  
Rafet Keskin