Işıklar:Projelerimiz Silivri'ye değer katıyor

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar,bugün bir basın toplantısı düzenleyerek sahilde devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Işıklar:Projelerimiz Silivri'ye değer katıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Sahilinde bulunan Çevre Derneği’ne ait çay bahçesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Işıklar “Başlattığımız değişim projesi Silivri’nin değerlenmesine vesile oluyor. Silivri’ye değer katıyor “dedi.

“Ben Kimsenin yaprağı olamam”

“Ben kimsenin yaprağı olamam. Biz belediyeyiz biz rüzgar oluruz. O bizim peşimize takılmış uğraşıyor. Ama halkın % 90’ı yaptığımız hizmetlerden memnun”  diyerek sözlerine devam eden Işıklar “Bu gün burada bu toplantıyı yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vermek, 4. Kuvvet olan basının denetimini yapması konusunda onlara yardımcı olmak, şeffaf saydam davranma gereğini yerine getirmek amacıyla düzenledik. Bu toplantıları bundan sonra daha sık yapacağız. Çünkü bildiğiniz gibi Silivri çok geniş bir coğrafya. Yapılan hizmetler ve özellikle bu yıl başlayan yatırımlarımız, düzenlemelerimiz devam ediyor. Bu sezon özellikle 2012 yılı bizim açımızdan da değişimin daha çok hissedildiği, bu değişim projesinin daha çok sonuç verdiğini bu yıl içerisinde hep birlikte göreceğiz. Bunun da ayak seslerini turizmin ne kadarda canlandığını Silivri’de görüyoruz. Bu çabalarımızın ya da bakışımızın doğru olduğunu, doğru yolda olduğumuzu gösteren çalışmalar bunlar. Silivri’de esnaf sayısında ki artış nedeniyle otopark sıkıntısının gittikçe artan ve daha çok talep oluşması bu değişim projesinin bir sonucu olarak ortaya çıkıyor. Bu bir kuraldır. Bir iş yaparsınız başka bir ihtiyacı tetiklersiniz. Önceden buraları o kadar talep görmezken o kadar insan gelmese bu otoparklara da ihtiyaç olmazdı. Ama burada 3 çay bahçesi vardı 400 sandalye vardı. Bunu 5 bahçeye çıkarır sandalye sayısını 1500 yaparsanız bunun talebini karşılamak zorundasınız. Biz bunları berber düşünüyoruz. Kent  yönetimi böyle bir şey. Bir iş yaptığınız zaman bir değişim bir farklılaşma getirdiğiniz zaman neleri tetikleyeceğini görmek zorundasınız. Bizde bunların çözümünü nasıl yapacağımızı sizlerle paylaşacağız”dedi.

 

“Bir şeyi tekrardan keşfetmeye gerekte yok”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar sözlerine şöyle devam etti.“Öncelikle yollar konusunda bir ısrarımız var. zaman zaman yanlış anlaşılsa bile veya farklı şeyler sözlense bile muhalefet tabi ki görevini yapacaktır. Ama biz doğru bir şey yaptığımızı defalarca denenmiş yüzyıllarca denemiş örneklerden yola çıkarak bu hizmeti buraya yapıyoruz.  Bir kere buraya döşenen taşlar çok doğal ve kanserojen bir etkisi yoktur. Sıcaklığını şehir içine vermez. Bu taşların ömrü sonsuzdur. Bunu n yapmamızın sebebi gördüğünüz gibi bu düzenlemeleri yaparken geçen yıl bir talihsizlikte yaşadık. İlk noktada başladığımızda limanda bir tahkikat projesi gerçekleşti ve 70 tonluk kamyonlar daha yeni yapılan yolun maalesef üstünden geçti.  O 70 tonluk kamyonların buradan geçmesi maalesef bazı çökmeler oluşturdu. Bu çökmelerin olması, bu tip eleştirilerin olmasını ben hiç önemsemiyorum. Yapılan eleştiriyi tabii ki dikkate alırım. Düşünülerek yapılan eleştiriyi tabi ki dikkate alacağız. Ama bu doğru bir eleştiri değil.  bu tarz taşlar, Şanzelize’de,  New York’ta,Paris’te , İtalya’da, Roma’da dünyanın modern saydığımız kent yaşamına bizden önce geçmiş, bizden önce yerleşik kültüre geçmiş bu taş oralarda binlerce yıl önce kullanılmış. Bütün dünyada bunu kullanıyor. Biz dünyadan daha akılı değiliz. Daha da yaratıcı değiliz. Bir şeyi tekrardan keşfetmeye gerekte yok. Bu taşı yaparsınız belli bir süre oturur ve ondan sonra tamirini yaparsınız, oturduğu zamanda 200 sene bu taşı ellemezsiniz. Öyle parayı bir daha harcamazsınız. Biz o kadar zengin değiliz” dedi. 

 

“Münir Abinin sözünü hiç unutmuyorum”

“Çarşı meydanını kazdık 6 kat asfalt çıktı altından. Rahmetli Münir Abi vardı Silivri’nin ilk yerel gazetecilerindendi. Bir gün geçerken asfaltı gösterdi bana ve bak torunlarımız nasıl küfür edecek bize, dedelerimiz ne çok zenginmiş ki 6 kat asfalt dökülmüş yerin altına diye dedi. Münir Abinin o sözünü hiç unutmuyorum. Çocukluğumda yaşadığım bu tecrübeyi eğer göreve gelirsem bu şehre o asfaltı koymayacağım diye içimden geçmişti. Asfalt çözümü gerçekten bu çok büyük bir zaradır, çok büyük israftır ve çok yanlıştır. Asfaltı yapa yapa çarşı bizim yükselmiş. Bu kentin bir israfıdır. Tekrar tekrar yapılıp sökülen bir asfalt döşemesi, sağlık koşullarına uymayan, kent yaşamına uymayan, yakışmayan malzemeleri artık koymayacağız ilçemize. Dünya ne yapıyorsa bizde onu yapacağız. aklın yolu bir. Bizde bu akla uyacağız. Tercihimizin temel sebebi bu. Çağdaş modern bir kent düzeni yaratmak. Arıza olabilir. Çünkü kurumlar arası çok sık çalışmalar yapılıyor. İSKİ ayrı, İGDAŞ ayrı çalışma yapıyor ve dolayısıyla bu tür arızalar meydana gelebiliyor. 200 trilyonluk yüzyılın yatırımı dedikleri yatırımı biz düzeltiyoruz”

“Biz belediyeyiz biz rüzgar oluruz”

 “Bunu kazmadan düzeltebilirmiydik.  Bize bu eleştiriyi yapan, o 200 trilyonu yatırırken baktı mı  buraya acaba onu sormak lazım. Bu taşın çöktüğünde benim çalışma arkadaşlarımda kusur arayan zihniyetin 200 trilyonluk yatırım yaptıklarında nereye baktıklarını çok merak ediyorum. Onların nereye baktığını anladık halkta anladı onun için ciğerci dükkanında kilitli kalmış kediyi halk dışarı çıkardı. O kedi dışarıda şimdi. Kedi nerde diye sormuş, kedi dışarıda. Dükkânın içinde yok artık. Şu andan buradan rant yaratılmış bir şey varmış gibi ortaya sunmaya kalkışmasın çünkü teflon tava gibi hiçbir şey üstümüzde durmaz. Oradan bir şey alma rant elde etme örnekleri Silivri’de bitti artık. Bundan sonra bu halkın bu yetimin, fakirin fukaranın ya da bu insanların kendi eliyle ödediği vergilerinden açık saydam doğru fiyatlarla yarışmacı, rekabetçi, kimseyi korumayan, kimseye peşkeş çekmeyen bir anlayışla bu işleri yapıyoruz. Bizim yaptığımız işlerin toplamını, yolların imalat fiyatlarını geçmişte yapılan yoların imalat fiyatlarıyla karşılaştırmaya her zaman hazırım. Konun başka bir yere çekilmek istenmesini anlıyorum. Silivri’yi değiştirmeye bir kent düzeni oluşturmaya çalışırken büyük bir vizyon oluşturmaya bakarken bunlarla meşgul olmamızı isteyen zihniyete ben teslim olmam cevapta vermem. Ben kimsenin yaprağı olamam. Biz belediyeyiz biz rüzgar oluruz. O bizim peşimize takılmış uğraşıyor. Ama halkın % 90’ı yaptığımız hizmetten memnun”

 

“Bu yolda hızlı gidilmez”

Sahil yoluna döşenen parke taşları hız kesme özelliğine sahip arabalar sanayiye gidiyormuş. Araçlar bozuluyormuş. Hızlı giderlerse bozulsun. Bu yolda hızlı gidilmez. Burası ralli pisti değil”

 

“Silivri’nin otopark sorunun çözmeye çalışıyoruz”

 

“Oraya 350 araçlık otopark yapacağız. Silivri’nin otopark sorunun çözmeye çalışıyoruz. Ancak sayın Metin Karakaş bu gün çıkacak yarın çıkacak diyor ama hala bir gelişme yok. İski binası kalkana kadar Metin beye inanmayacağım artık”