İSÖM, 'Hayatın Renkleri'ni Sergiledi

İSÖM Silivri Zihinsel Özürlüler Eğitim ve Beceri Kazandırma Merkezi'nde eğitim alan öğrencilerin hazırlamış olduğu resim ve el sanatları dalında birbirinden güzel eserler 'Hayatın Renkleri'' isimli sergi açılışı ile sanatseverlerle buluştu.

İSÖM, 'Hayatın Renkleri'ni Sergiledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü özürlü bireylerin önündeki engelleri kaldırmaya devam ediyor. Zihinsel özürlü öğrencilerin İSÖM Silivri Özürlüler Merkezinde 1 yıldır görsel sanatlar üzerine almış oldukları eğitimler meyvelerini verdi. Zihinsel özürlü öğrenciler, görsel algıları ile içsel dünyalarını harmanlayıp, resim ve el sanatları dallarında değişik formlarda 80 esere imza atarak kendi sentezlerini ortaya koydular.

 

3 AYRI ALANDA ESERLER SERGİLENDİ

İSÖM Silivri Zihinsel Özürlüler Eğitim ve Beceri Kazandırma Merkezi’nde eğitim alan öğrencilerin hazırlamış olduğu resim ve el sanatları dalında birbirinden güzel eserler “Hayatın Renkleri’’ isimli sergi açılışı ile sanatseverlerle buluştu. Silivri eski Yoğurthane’de düzenlenen serginin açılışına AK Parti Bölgemiz Milletvekili Gülay Dalyan, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Harika Güzenge, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Koryürek ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri, İSÖM Müdürü Bekir Köksal, Yoğurthane’yi İSÖm’ün sergisine tahsis eden iş kadını Güler Sarıbekir, İSÖM’de eğitim alan engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

ENGELLİ EVLATLARIMIZLA TOPLUM ARASINDAKİ ENGELİ AŞTIK

Sergide açılış konuşmasını yapan İSÖM Müdürü Bekir Köksal’ın ardından AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş davetlilere hitap etti. Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde engellilere yönelik çalışmalara başlandığını hatırlatan Karakaş, “Onlara gönül kapılarımızı açınca, bu güzellikleri bize sunuyorlar” dedi.

Geçmişte engelli çocukların toplumdan saklandığını vurgulayan AK Parti Bölgemiz Milletvekili Gülay Dalyan da “Engelli evlatlarımızla toplum arasındaki o büyük engeli aştık.” diyerek gelinen noktanın önemine değindi.

 

SARIBEKİR’E ÇİÇEKLİ TEŞEKKÜR

AK Parti Bölgemiz Milletvekili Gülay Dalyan, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş ve AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi İnci Aydar, Eski Yoğurthane’nin kapısını İSÖM öğrencilerine açan hayırsever iş kadını Güler Sarıbekir’e  bir buket çiçek vererek teşekkür etti.

 

İSÖM ÖĞRENCİLERİ COŞTURDU

Konuşmalarından ardından İSÖM öğrencilerinden oluşan müzik grubu ve mehteran takımı davetlileri coşturdu. Müzik grubunun şarkılarında protokol mensupları da öğrencilerle birlikte doyasıya eğlendi.

“Hayatın Renkleri” adlı sergide resim, enstalasyon ve bir videoart olmak üzere üç ayrı alanda eserler sergilendi. Sergide ayrıca çocukların sanat eğitimleri üzerine yapmış oldukları çalışmaları konu alan bir videoart gösterilerek, özürlü bireylerin eğitim çalışmalarından kesitler, formasyonel betimlemeler sunuldu.  Sergiyi gezen davetliler, engelli öğrencilerin eserlerini hayran bakışlarla inceledi.

 

İSÖM’ÜN HİZMETLERİ

İSÖM özürlü bireylerin sosyal yaşamda yetenek, kültür ve sanatla yeni bir perspektif kazanmaları amacıyla değişik sanat dallarında, alanında uzman eğitmenler tarafından eğitimler düzenliyor.

İSÖM, Zihinsel Özürlüler Eğitim ve Beceri Kazandırma Merkezlerinde verilen eğitimlerle zihinsel özürlü bireylerin mesleki becerilerinin arttırılması ve yeteneklerinin geliştirilmesini amaçlıyor.

Herhangi bir eğitim alma olanağı bulunmayan, 17-35 yaş aralığında bulunan, eğitilebilir ya da öğretilebilir durumda olan özürlü bireylere, Resim, Ebru-Ahşap, Müzik, Takı Tasarım, Makrome/Süsleme, Halk Oyunları, Spor, Temizlik, Okuma – Yazma, Bahçıvanlık ve Ev Ekonomisi eğitimleri veriyor. Sergi, 10 Haziran 2012 Pazar gününe kadar açık kalacak.