İstanbul'da kurban bayramı tedbirleri

İstanbul Valiliği, vatandaşların Kurban Bayramı'nı rahat ve huzur içinde geçirebilmesi için bir dizi önlem aldı.

İstanbul'da kurban bayramı tedbirleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Valilikten yapılan açıklamada, İstanbulluların yaklaşmakta olan Kurban Bayramı'nı huzur ve güven ortamı içinde geçirmeleri ve mağdur olmadan ihtiyaçlarını rahat bir şekilde karşılayabilmeleri için çeşitli tedbirler alındığı bildirildi. Alınan tedbirler ise şöyle sıralandı:

"- Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezlerinde, otogar ve toplu taşıma araçlarına ait istasyonlarda, eğlence yerlerinde güvenlik birimlerimizce gerekli emniyet tedbirleri alınacak ve istihbarata azami önem verilecektir.

- Emniyet ve Jandarma personeline izin kullandırılırken hizmetin aksamamasına dikkat edilecek, bayramlaşmalar gruplar halinde nöbetleşe olarak gerçekleştirilecektir.

- Trafik, belediye zabıta ve vergi denetim elemanları ekipler halinde denetim ve kontrollerini sıklaştıracaklardır.

- Sağlıkla ilgili konularda ve yangın tehlikelerine karşı gerekli tedbirler alınacak ve görevlendirilecek ekipler her an müdahaleye hazır vaziyette bulundurulacaktır.

- Telefon arızaları ile elektrik, su, doğalgaz kesinti ve arızalarına karşı ilgili kurumlarca göreve hazır ekipler oluşturulacaktır.

- Nöbet hizmetleri aksatılmadan yürütülecek ve herhangi bir aksaklığa mahal verilmeyecektir".
Öte yandan, İstanbul Valiliği'ndeki bayramlaşma töreninin 12 Kasım 2010 Cuma günü saat 15.00'te Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun katılımıyla yapılacağı bildirildi