İstihbarat birimleri tek çatı altında birleşti

Uludere olayı sonrası Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla oertak istihbarat birimi kuruldu. MİT, polis ve asker arasındaki istihbaratlar tek bir havuzda toplanacak.

İstihbarat birimleri tek çatı altında birleşti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstihbarat birimleri tek çatı altında birleşti. Artık MİT, polis, asker ve istihbarat toplayan tüm kurumlar arasında koordinasyon tek birimden sağlanacak. Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla kurulan yeni birim 24 Aralık Pazartesi günü çalışmaya başlıyor.

Kanal D Haber'de yer alan habere göre; Uludere olayları sonrası, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla yeni bir birim oluşturuldu.

Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla kurulan İstihbarat Koordinasyon Merkezi, istihbarat toplayan tüm kurumlardan aldığı bilgileri bir havuzda toplayacak. İstihbarat Koordinasyon Merkezinde toplanan bu bilgiler operasyon birimlerine aktarılarak daha başarılı sonuçlar elde edilecek.

20 kişiden oluşan birimde çalışan kişiler ise tecrübeli İstihbarat uzmanı. 4 ayrı kurumdan özel olarak seçilen bu istihbaratçılar kurumlar arasındaki bilgileri toplayacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görevli istihbarat ve terör uzmanı 4 şube müdürü, 2 emniyet müdür yardımcısı, askeri istihbarattan da rütbeli uzmanlar 'Geçici görevlendirme' ile MİT bünyesinde kurulan Koordinasyon Merkezi'ne gönderildi.