Japonlar Silivri Yoğurduna Hayran Kaldı

Japonya'dan yoğurdun ilk üretim yerini araştırmak ve yoğurt belgeseli çekmek üzere Silivri'ye gelen 13 kişilik Japon ekibi, üreticiler ve Başkan Işıklar ile söyleşi gerçekleştirdi.

Japonlar Silivri Yoğurduna Hayran Kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de yaşayan Japon Oyuncu Ayumi Takano ve beraberindeki 12 kişilik Japon ekibi, yoğurdun ilk üretim yerini araştırmak üzere geçtiğimiz hafta Silivri’deydi. Silivri Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler ekibi eşliğinde tüm gün ilçe genelinde yoğurt üreticilerini ziyaret ederek, üretimin her aşamasını gözlemleyen ekip, yoğurdun belgeselini çekti. Eski yoğurt üretimi yapılan yerlerden, günümüz üretim tesislerine kadar birçok yerde incelemelerde bulunan Japonlar, Silivri yoğurduna hayran kaldılar.  

Silivri Belediyesi Kale Park Sosyal tesislerinde, İstanbul’un eski yoğurt satıcılarını canlandıran temsilcileri de çeken ekip, ardından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile röportaj gerçekleştirdi. Silivri yoğurdu ve ilçe hakkında bilgiler veren Başkan Işıklar,  Japon misafirlere yoğurt ve çeşitli hediyeler takdim etti.