Kaçak Kurbanlıklara Belediye Engeli

Silivri Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri rutin kontrolleri sırasında Trakya bölgesine kaçak geçiş yaptığı tespit edilen 20 büyük baş hayvana el koydu.

Kaçak Kurbanlıklara Belediye Engeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Zabıta Müdürlüğü 1. Bölge Zabıta Amirliği ekipleri, Değirmenköy –Çorlu istikameti E-5 kenarında rutin kontrolleri sırasında Trakya bölgesine kaçak geçiş yapan büyükbaş hayvan tespit etti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, başta şap olmak üzere salgın hastalıkların bulaşma ve yayılmasını önlemek için aldığı tedbirler kapsamında Anadolu’dan Trakya’ya geçişler belli kriterlere bağlanmıştı. Silivri Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde Giresun’dan Trakya’ya küpesiz ve sevk raporu olmadan geçiş yaptığı tespit edilen 20 adet büyük baş hayvana el konuldu.


Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gümüşyaka Jandarma Komutanlığı ve Silivri Belediyesi Veteriner Hekimliği de olay hakkında incelemelerde bulunarak kaçak hayvanların sahibi için yasal işlem başlatılırken, kurbanlıklar jandarma eşliğinde mezbahaya götürüldü. Ayrıca hayvan sahibine idari para cezası da kesildi.