Kadın vekillerden erkeklere ilginç proteto

Kadın milletvekillerinden ortak açıklama: Lütfen küfür etmeyin!

Kadın vekillerden erkeklere ilginç proteto
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TBMM'deki kadın milletvekilleri ortak bir basın açıklaması  yaparak, Meclis'teki küfürlü  konuşmaya artık  son  verilmesini istedi.  Açıklamada, "Lütfen kaba kuvvet  kullanmayın, lütfen küfür etmeyin, küfürlerinizde  kadınları  kullanmayın." ifadeleri  yer aldı.

TBMM'de küfürleşmeye tepki göstermek amacıyla bütün  kadın  milletvekillerinin bir araya gelerek basın toplantısı  yapması bekleniyordu. Ancak  toplantı bilinmeyen  bir sebepten ötürü iptal edildi. Bunun üzerine ortak bir yazılı  açıklama  yapan  kadın milletvekilleri Meclis'teki kavga ve küfürleşmeye tepki gösterdi.

Yazılı  açıklamada  şu ifadelere  yer   verildi : " Bizler  24. dönem  kadın  milletvekilleriyiz, her birimiz  farklı   partilere  mensubuz ama bugün birlikte ortak bir  akılda   buluştuk . Her  birimiz gerek  bireysel  olarak gerek  partilerimizin  ilkeleri  doğrultusunda  şiddeti ve  özellikle   kadına yönelik şiddeti kınadığımızı çoğu kez  çeşitli  yöntemlerle dile getirdik. Bu kez TBMM içinde ve Genel Kurul'da siyaset adına yapılan nezaket dışı her hakareti, her küfrü reddediyoruz.  Çok çirkin bulduğumuzu ifade ediyoruz. Bir  kadın  ve milletin vekilleri olarak rica ediyoruz; lütfen kaba kuvvet  kullanmayınız , lütfen küfür etmeyin, küfürlerinizde  kadınları   kullanmayın ."

KIRMIZI FULARLI TEPKİ

Bu arada bazı  kadın  milletvekilleri,  2014  Bütçesi'nin görüşülmesi sırasında, Genel Kurul salonunda yaşanan tartışmalardaki dil, üslup ve küfrü, kırmızı fular takarak protesto etti. 

Genel Kurul'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de AK Parti'li milletvekilleri tarafından verilen kırmızı fuları taktı.